1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. öljyvuodot

Alvan Rauhalahden öljyvuodosta päätynyt pieni määrä öljyä Jyväsjärveen – torjuntatoimet käynnissä

Alvan voimalaitoksella sattui öljyvuoto heinäkuun alkupuolella, varotoimenpiteistä huolimatta pieni määrä öljyä on päätynyt hulevesien mukana Jyväsjärveen.

Rauhalahden voimalaitos. Kuva: Isto Janhunen / Yle

Alvan Rauhalahden voimalaitoksella heinäkuussa sattuneesta öljyvuodosta on kulkeutunut pieni määrä öljyä hulevesien mukana Jyväsjärveen, tiedottaa Alva.

Alvan voimalaitoksella sattui öljyvuoto heinäkuun alkupuolella. Vuoto saatiin tuolloin rajattua laitoksen tontille. Öljyä pääsi vuotamaan 40 kuutiometriä.

Alvan tuotantojohtaja Alex Schreckenbach kertoo, että varotoimenpiteistä huolimatta pieni määrä öljyä on päätynyt Jyväsjärveen.

– Kyse ei ole niin sanotusti öljyvuodosta, vaan sellaisista öljykikkareista, jotka värjäävät huleveden ja sitä on päässyt järveen.

Tuotantojohtajan mukaan voimalaitoksen henkilökunta sekä pelastuslaitos ovat parhaillaan suorittamassa tarvittavia toimenpiteitä vahingon seurauksesta. Tilanne on Schreckenbachin mukaan hallinnassa.

Schreckenbachin mukaan myös heinäkuisen öljyvuodon maa-alueella työt ovat hallinnassa ja alueen torjuntatoimet ovat vielä joitakin maa-vaihtoja vaille valmiita.

Tuotantojohtaja ei osannut vielä arvioida, kuinka paljon öljyvuodosta on aiheutunut Alvalle kustannuksia.

Lue lisää: Jyväskylässä Alvan Rauhalahden voimalassa 40 kuutiometrin öljyvuoto, vain osa päätyi ympäristöön saakka