1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla koronatartuntoja Lapissa, jäljitystyötä ja testaamista tehostetaan

Lapissa ryhdytään marjanpoimijoiden koronatestaukseen. Kainuu kertoi tänään useista marjanpoimijoiden koronatartunnoista. Testit olivat pikatestejä ja vaativat pcr-analyysin.

Lapin sairaanhoitopiiri ja Rovaniemen tartuntatautiviranomaiset käynnistävät laajan jäljitystyön koronaviruksen deltamuunnoksen leviämisen hillitsemiseksi. Kuva: Silja Viitala / Yle

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu 12 uutta koronatartuntaa, joista 11 on Rovaniemellä ja yksi Kolarissa. Rovaniemellä neljä tartunnan saaneista on ollut karanteenissa.

Lapin sairaanhoitopiirin mukaan kolmella ulkomaalaisella marjanpoimijalla on todettu koronatartunta. Sairaanhoitopiiri ja Rovaniemen tartuntatautiviranomaiset tehostavat entisestään jäljitystyötä, sillä kymmenellä marjanpoimijalla on koronaan viittaavia oireita.

– Samalla käynnistämme laajat ulkomaalaisten poimijoiden koronatestaukset, toteaa Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Tänä kesänä Suomeen on saapunut noin 3000 thaimaalaista ja 500-600 ukrainalaista marjanpoimijaa. Heistä suurin osa poimii luonnonmarjoja Lapissa ja Kainuussa.

Kainuun sote tiedotti tänään testanneensa 74 ulkomaalaista marjanpoimijaa. Ryhmästä seulottiin yhteensä koronan pikatesteissä 44 koronatartuntaa.

Tartuntatautiviranomaiset ovat Suomessa huolissaan herkästi leviävästä koronaviruksen deltamuunnoksesta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.