1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. klooraus

Asikkalassa aloitetaan vesijohtoveden klooraus

Klooraamisella pyritään tappamaan vedessä mahdollisesti olevat haitalliset bakteerit.

Puhdistettava vesi voi haista kloorille. Kuvituskuva. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Asikkalassa aletaan tiistaina kloorata talousvettä mahdollisten tautia aiheuttavien mikrobien varalta. Päijät-Soten mukaan vedessä on todettu Escherichia coli - ja koliformisia bakteereita. E.coli-bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Päijät-Sote tiedotti tiistaina iltapäivällä, että vettä aletaan kloorata, ja vesijohtovesi saattaa haista siksi kloorille. Kloori ei aiheuta terveyshaittaa, vaan turvaa talousveden laadun ja tappaa haitalliset mikrobit.

Maanantaina annettu ruoka- ja juomaveden keittokehotus jatkuu Vääksyn, Kirkonkylän, Vesivehmaan ja Kurhila-Hillilän alueella. Ruoka- ja juomavesi on edelleen keitettävä noin viiden minuutin ajan, sillä juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja. Vettä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä keittämisen jälkeen.

Vedenottamoilta ja vesijohtoverkosta otettiin tiistaina lisänäytteitä. Päijät-Soten mukaan asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään torstaina 5. elokuuta kello 15:een mennessä näytetulosten valmistuttua.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.