1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammattikorkeakoulut

Karelia-ammattikorkeakoulussa varaudutaan lisäämään lähiopetusta ja vastaanottamaan vaihto-opiskelijoita

Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa lähiopetukseen palataan "niin laajasti kuin se on mahdollista". Lähiopetusta painotetaan uusille opiskelijoille ja koronaepidemian aikana opintonsa aloittaneille.

Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa palataan osin lähiopetukseen tänä syksynä. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Pohjois-Karjalassa ammattikoulun lisäksi myös ammattikorkeakoulussa palataan lähiopetukseen tänä syksynä, tosin vain osittain.

Karelia-ammattikorkeakoulusta Joensuusta kerrotaan, että kun kampukset avataan elokuussa, lähiopetukseen palataan niin laajasti kuin se on mahdollista.

Hallinto- ja talousjohtaja Pia Hiltunen kertoo tiedotteessa, että kontaktiopintoja eli lähiopetusta painotetaan erityisesti uusille opiskelijoille ja koronaepidemian aikana opintonsa aloittaneille. Myös valmistumisvaiheessa olevien opiskelijoiden tutkinnon suorittamista tuetaan erityisjärjestelyin.

Uusien opiskelijoiden ja opintojaan päättävien painotuksesta huolimatta kaikille opiskelijoille pyritään turvaamaan säännöllisiä mahdollisuuksia lähiopetukseen.

Myös kansainväliset vaihto-opiskelijat palaavat Joensuuhun tänä syksynä. Parhaillaan Karealia-ammattikorkeakoulussa valmistaudutaan vaihto-opiskelijoiden ja kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuloon.

Koulussa seurataan koroanvirustilannetta ja tarvittaessa reagoidaan tilanteen muuttumiseen.