1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metsäpalot

Kalajoen metsäpalopaikalla on rauhallista – keskiviikon puuskainen tuuli voi nostaa kytöpaloja, mutta leviämisriski on pienentynyt

Kalajoen metsäpalopaikalla eletään jo käytännössä jälkisammutusvaihetta, mutta keskiviikon tuulinen ja poutainen sää voi vielä haastaa sammutushenkilöstön. Arvio on, että säiden puolesta tilanne on helpottamassa.

Kalajoen maastopalon sammutustyöt jatkuvat intensiivisinä vielä ainakin kuluvan viikon ajan. Kuva: Juha Hintsala / Yle

Kalajoen metsäpalopaikalla tilanne on säilynyt vakaana ja rauhallisena. Palon leviämisriski on entisestään pienentynyt, sillä vettä on satanut maanantai-illan jälkeen runsaasti.

Pelastusjohtaja Pekka Rädyn mukaan tämän päivän poutaisen ja tuulisen sään vuoksi paikalla on vielä noin pelastushenkilöstöä kuudenkymmenen henkilön verran.

Puuskainen tuuli voi nostaa kytöjä turveperäisestä maasta. Syvemmällä maan pinnan alla kuumuutta on yhä.

Alueella on tehty patoja kuivatusojien vedenpinnan nostattamiseksi.

Jatkossa tilanteen on arvioitu olevan vakaampi. Vaikka poutaa on luvattu pidemmälle, ympäröivä metsä on kostea.

Tiistaina pelastushenkilöstöä ja -kalustoa oli alueella minimimäärä. Nyt eletäänkin jo palon jälkisammutusvaihetta, sanoo Pekka Räty.

Tiistain aikana palopaikan maaston pinnalla ei ole ollut palopesäkkeitä. Havaittuja kytöpaikkoja on eilenkin sammutettu.

Kalajoen metsäpalo Raution kylällä syttyi reilu viikko sitten maanantaina, paloalue on ollut noin 300 hehtaaria.

**Lisää aiheesta: **Hallitsematon tulimyrsky söi Kalajoen metsän viikossa – tuli pärjää talveen ja tuuli voi sytyttää sen uudelleen milloin vain

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.