Hyppää sisältöön

Pääministeri Marin Ylelle: 12–15-vuotiaiden koronarokotukset tarkoitus aloittaa

Hallitukselta on vaadittu toimia kasvavien koronalukujen takia. Pääministerin mukaan koronapassi voisi tulla voimaan aikaisintaan syys–lokakuussa.

Pääministeri Marin Ylelle: 12–15-vuotiaiden koronarokotukset tarkoitus aloittaa
Pääministeri Marin Ylelle: 12–15-vuotiaiden koronarokotukset tarkoitus aloittaa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että 12–15-vuotiaiden koronarokotukset on tarkoitus aloittaa.

– Olemme saaneet onneksi Suomeen ylimääräisen noin 200 000 annoksen rokote-erän, josta voidaan aloittaa nämä rokotukset ilman, että se häiritsee muuta rokotusohjelmaa, Marin sanoi Ylen tv-uutisten haastattelussa tänään keskiviikkona.

Asia on pääministerin mukaan esillä valtioneuvostossa huomenna torstaina. Rokotukset voitaisiin mahdollisesti aloittaa jo ensi viikolla, jos hallitus saa tehtyä asiasta päätöksen.

Kanta koronapassiin "periaatteellisen myönteinen"

A-studion haastattelussa Marin sanoi suhtautuvansa koronapassiin "periaatteellisen myönteisesti". Hän kuitenkin huomautti, että passiin liittyy sekä juridisia että käytännön haasteita.

Pääministeri Sanna Marinin mukaan on mahdollista, että koronapassi pysähtyy perustuslakivaliokuntaan.

Marinin mukaan passia voisi käyttää erilaisiin vapaa-ajan tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Julkisia palveluja se ei koskisi, koska niiden täytyy olla kaikille avoimia.

– Se ei voi missään nimessä koskea julkisia palveluita tai sellaisia välttämättömiä palveluita, joita kaikkien pitää päästä käyttämään. Kyse olisi siitä, miten tapahtumatoimintaa, ravintolatoimintaa ja muuta tämänkaltaista voitaisiin pitää mahdollisimman hyvin auki, Marin sanoi A-studion haastattelussa.

Marin sanoi myös pitävänsä mahdollisena, että koronapassi pysähtyy perustuslakivaliokuntaan.

Hallitus käsittelee koronapassia huomenna torstaina. Marinin mukaan koronapassi voisi tulla voimaan aikaisintaan syys–lokakuussa. Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistellut asiaa.

Ravintoloille ei enää täyssulkuja

Ravintolarajoituksiin on Marinin mukaan luvassa kiristyksiä leviämisvaiheeseen siirtyvillä alueilla. Mitään täyssulkuja ei ole kuitenkaan tulossa, Marin sanoi.

– Kyse on anniskeluaikarajoista, aukioloaikarajoista, turvavälien noudattamisesta ja asiakaspaikkamääristä.

Marin kommentoi tänään koronatilannetta julkisuudessa ensimmäistä kertaa kesälomansa jälkeen.

Hallitukselta on vaadittu toimia kovaa vauhtia lisääntyvien koronatartuntojen takia. Tänään Suomessa raportoitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 872 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on suurin korona-aikana Suomessa mitattu.

Voit katso koko keskiviikon A-studion alta.

Pääministeri Marin kävelee valkoisessa mekossa käytävällä. Takana kaksi ihmistä kävelee ministerin perässä.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) oli keskiviikkona vieraana A-studiossa.

Voit keskustella aiheesta 5.8. klo 23:een asti.

Lue myös:

"Hallitus lomailee, festarit ovat käynnissä ja STM:n johtaja puhuu etäkoulusta" – OAJ arvostelee hallituksen hitautta koronatoimissa

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila: Syksyn lähiopetus voi olla vaarassa – asetus 12–15-vuotiaiden rokottamisesta valmistunee pian