1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatartuntojen määrä nousee hurjasti, Uudellamaalla jo 452 tartuntaa ja sairaalahoidon tarve kasvaa – Perjantaina tietoa uusista rajoituksista

Yhteensä Suomessa tartuntoja todettiin tänään 872, eniten koko pandemian aikana. Aluehallintovirasto tiedottaa ylihuomenna uusista rajoituksista eilen leviämisvaiheeseen siirtyneen pääkaupunkiseudun osalta.

HUS-alueella todettiin tänään lähemmäs 500 koronavirustartuntaa. Kuvassa ihmisiä Helsingin Esplanadin puistossa 28. heinäkuuta. Kuva: Matti Myller / Yle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on keskiviikkona todettu 452 koronavirustartuntaa. Suomessa todettiin kaikkiaan 872 tartuntaa, joka on isoin päiväluku pandemian aikana.

Sairaalahoidon tarve on myös kasvanut HUS-alueella pahentuneen epidemiatilanteen myötä.

Pääkaupunkiseutu siirtyi pandemian leviämisvaiheeseen eilen tiistaina, muu Uusimaa jatkaa vielä kiihtymisvaiheessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tviittasi tänään valmistelevansa pääkaupunkiseudulle ja Kymenlaaksoon uusia rajoituspäätöksiä. Päätökset annetaan ylihuomenna perjantaina iltapäivällä ja rajoitukset astuvat voimaan lauantaina 14.8.

AVI: Erityisenä huolena sairaalahoidon mahdollinen kuormittuminen

– Tilanne on edelleen pahentunut ja olemme arvioineet, että nykyiset rajoitukset eivät ole riittäviä. Erityisesti nyt huolena on sairaalahoidon mahdollinen kuormittuminen, kertoo Etelä-Suomen aluehallintaviraston terveydenhuollon yksikön ylitarkastaja Oona Mölsä.

Mölsän mukaan sairaanhoitopiiri ja alueellinen koronayhteistyöryhmä esittivät koordinaatioryhmän kokouksessa voimassaolevien rajoitustoimien riittämättömyyden. Uusia rajoitustoimia perusteltiin etenkin terveydenhuollon mahdollisella kuormittumisella.

Rajoitustoimet tulevat olemaan kaikkien vanhoja tuttuja.

– Keinot ovat samat tartuntatautilain mukaiset keinot kuin aiemminkin. Uusia rajoitusmuotoja ei lakiin ole viime aikoina säädetty, Mölsä kertoo.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Leviämisvaiheessa muun muassa yleisötilaisuuksiin voi osallistua enintään 10 henkilöä sisätiloissa ja 50 henkilöä rajatuissa ulkotiloissa. Julkisia ja yksityisiä tiloja voidaan taas sulkea ja harrastustoimintaa keskeyttää.

Pian alkava koulujen syyslukukausi aiotaan kuitenkin aloittaa Helsingissä, Espoolla ja Vantaalla lähiopetuksessa.

Voit keskustella aiheesta tämän jutun alla tänään keskiviikkona 4.8.2021 kello 23 saakka.

Lue lisää:

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: Yleisötilaisuuksien ja harrastustoiminnan rajoitukset päättymässä, alle 12-vuotiaiden testausta vähennetään tuntuvasti