Hyppää sisältöön

43-vuotias taksikuski tuomittiin useista asiakkaiden raiskauksista

Taksikuskina pääkaupunkiseudulla toiminut mies tuomittiin kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen useista asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Tuomion saanut taksikuski kohtaa vielä lisää syytteitä, sillä esitutkinnassa uhreja paljastui lisää. Kuva: Silja Viitala / Yle

Noin 43-vuotias taksinkuljettaja sai tuomion useista seksuaali- ja päihderikoksista Helsingin käräjäoikeudessa tänään. Arian Juhana Rezaji tuomittiin vankeuteen kuudeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi yhteensä 18:sta eri rikoksesta, joista suurin osa oli neljään naiseen kohdistuneita seksuaalirikoksia.

Poliisi on aiemmin kertonut miehen olleen luvallinen taksikuski. Yksin liikkuneet naiset olivat tulleet miehen taksin kyytiin asiakkaina eri iltoina. Yksi uhreista oli teon aikaan vasta 16-vuotias.

Mies oli kaikilla kerroilla toiminut samankaltaisella kaavalla. Matkan aikana mies oli tarjonnut uhreilleen alkoholia ja osalle muitakin päihteitä.

Mies oli käyttänyt hyväkseen naisten päihtynyttä tilaa. Osa seksuaalirikoksista oli tapahtunut taksissa. Osan uhreista mies oli vienyt asuntoon Helsingin ulkopuolelle.

Nyt tuomitut rikokset olivat poliisin mukaan alkaneet vuoden 2019 aikana ja jatkuneet tämän vuoden puolelle.

Mies sai tuomiot muun muassa törkeästä raiskauksesta, useista perusmuotoisista raiskauksista sekä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Mies sai tuomion myös vapaudenriistosta, salakatselusta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, huumausainerikoksesta, alkoholirikkomuksesta sekä kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta.

Mies itse kiisti seksuaalirikokset pääosin.

Tapauksen esitutkinnan aikana on tullut ilmi lisää epäiltyjä uhreja, joihin kohdistuneista epäillyistä seksuaalirikoksista miestä vastaan on nostettu uusia syytteitä. Tämänpäiväiset tuomiot koskivat vain aiempia tapauksia.

Lisäksi poliisin esitutkinta jatkuu edelleen uusien ilmi tulleiden rikosepäilyjen osalta.

Lue lisää:

Poliisi epäilee taksinkuljettajaa useista raiskauksista – vei yksin liikkuneita naisia asuntoon Helsingin ulkopuolelle