Kotiinpalannut Krista Tervo vieritti kyyneleitä epäonnistuneen moukarikarsinnan jälkeen – kuuntele kotkalaisurheilijan olympiatunnelmat tästä

Moukarinheittäjä Krista Tervon ensimmäiset olympialaiset päättyivät pettymykseen karsinnassa. Hän jäi alkukilpailussa ilman tulosta.

Krista Tervo kilpaili ensimmäisissä olympiakisoissaan Tokiossa. Kuva: 2021 Getty Images

Tokion olympialaisissa kilpaillut moukarinheittäjä Krista Tervo on palannut Suomeen. Kotkalaista Karhulan Katajaisia edustava urheilija jäi ilman tulosta olympialaisten moukarikarsinnassa. Kilpailu heitettiin viime sunnuntaina.

Tervon ensimmäinen heitto meni ohi sektorista, ja kaksi seuraavaa jäivät moukarihäkin verkkoihin.

– Oikeastaan kaikissa heitoissa oli vikana, että latasin heittoihin liikaa voimaa ja myös koko kesän mukana ollut tekniikkavirhe kostautui. Kyllä se harmitti tosi paljon ja tuli vieritettyä pari kyyneltä, sanoo ensimmäisissä olympialaisissaan kilpaillut Tervo.

Moukarinheittäjä Krista Tervo kertoo tunnelmia olympiareissustaan. Urheilijaa haastattelee Maija Tuunila.

Moukarikarsinnan toinen suomalainen Silja Kosonen oli alkukilpailun 14:s. 18-vuotias Kosonen heitti tuloksen 70,49 ja jäi niukasti ulos loppukilpailusta. Finaaliin pääsi 12 parasta.

Seuraavaksi Krista Tervo keskittyy edessä häämöttäviin Kalevan kisoihin ja Ruotsi-otteluun. Hän on heittänyt tällä kaudella uuden ennätyksensä 72,92.