1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sillat

Hämeenlinnan Viipurintien vesistösillan liikenne palautuu normaaliksi lokakuussa

Hämeenlinnan Viipurintien vesistösilta peruskorjattiin vuonna 2016. Vielä silloin ei käynyt ilmi, että sillan liikuntasaumalaitteen alapuoliset betonirakenteet ovat huonokuntoiset. Nyt sillan liikuntasaumaa on korjattu koko kesä.

Viipurintien vesistösillan liikuntasauman kunnostus on haitannut liikennettä sillalla koko kesän. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Hämeenlinnassa Viipurintien vesistösillan liikuntasauman uusimiseen liittyvät työt ovat hidastaneet liikennettä sillalla kesän alusta lähtien.

Korjausten edetessä vesistösillasta löytyi vaurioita, joiden arvioiminen vaati lisätutkimuksia ja suunnittelua, mikä puolestaan on viivästyttänyt työn valmistumista.

Kun nyt suljetulla kaistalla kunnostustyöt saadaan valmiiksi, toistetaan työvaiheet sillan eteläpuoleisella kaistalla, kertoo rakennuttajapäällikkö Jere Takala Hämeenlinnan kaupungilta.

Liikuntasaumalaitteen alapuolisten betonitöiden valmistuttua betonirakenteet vesieristetään. Molemmat vaiheet vaativat riittävän kuivumisajan.

– Toisaalta ne eivät saa betonin materiaaliominaisuuksien takia kuivua liian nopeasti. Niitä jälkihoidetaan jatkuvasti. Siksi näyttää siltä, että sillalla ei tehdä mitään. Eli siellä ei olla jatkuvasti töissä.

– Kun molemmille puolille (kaistoille) saadaan asfalttikerrosten alapuolinen korjaustyö tehdyksi, itse liikuntasauma tehdään päällystekerroksen pinnalle sahaamalla ja asentamalla, Takala kertoo.

Kun kaikki työvaiheet on tehty, liikennehaitta poistuu. Takala arvioi, että valmista tulisi lokakuussa.

Viipurintien vesistösilta peruskorjattiin vuonna 2016. Vielä silloin ei käynyt ilmi, että sillan liikuntasaumalaitteen alapuoliset betonirakenteet ovat huonokuntoiset.