1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sotkamo

Sotkamossa aloitti uusi bussilinja, joka helpottaa esimerkiksi opiskelijoita ja koululaisia

Uusi linja palvelee Sotkamossa Vuokatin ja kirkonkylän välillä. Linjan yhtenä tavoitteena on vähentää keskustan ajoittaisia ruuhkia. Esimerkiksi urheilulukiolaisten kulkuyhteys paranee.

Sotkamon uudella bussilinjalla helpotetaan liikkumista Vuokatin ja kirkonkylän välillä. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle

Sotkamossa kulkeminen julkisilla kulkuneuvoilla helpottuu, sillä paikkakunnalla aloitti elokuun alussa uusi paikallinen linja-auto Vuokatin ja kirkonkylän välillä.

Uudella linjalla on yhtenä tavoitteena vähentää keskustan ajoittaisia ruuhkia.

– Vuokatti-bussi ei palvellut koko vuotta eikä laajasti kirkonkylän keskustaa, sanoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen.

Paikallisbussilla pystytään korvaamaan myös muutama koululaiskyydityksen ostovuoro.

– Esimerkiksi urheilulukiolaisten kuljetus paranee. Heillä on ollut tiistai semmonen päivä, että he ovat voineet olla pidempään koulussa, mutta tämä linja mahdollistaa sen muinakin päivinä.

Sotkamossa aloitti elokuun alussa uusi paikallinen linja-auto, jolla helpotetaan liikkumista Vuokatin ja kirkonkylän välillä. Uudella linjalla on yhtenä tavoitteena vähentää keskustan ajoittaisia ruuhkia. Elokuun aikana uusi yhteys on ilmainen. Minkälainen tarve tällaiselle yhteydelle on? Haastateltavana Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen. Toimittajana Arto Loukasmäki.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.