Hyppää sisältöön

Helikopteritukikohdan rakentaminen alkoi Rengonharjulla – Seinäjoki saa lääkärihelikopterin ensi vuoden lopulla

Pohjanmaan lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen on alkanut Ilmajoen Rengonharjulla. Kaksikerroksinen toimistorakennus kopterihalleineen nousee vuoden sisällä ja alue saa oman lääkärihelikopterin vuoden 2022 lopulla.

Pohjalaismaakuntien alueen lääkärihelikopteri tulee sijoittumaan Seinäjoelle vuonna 2022. Kuva: FinnHEMS

Pohjanmaan lääkärihelikopterille rakennettavan tukikohdan työt ovat alkaneet maanrakennustöillä Seinäjoen lentoasemalla, Rengonharjulla. Rakennuksen perustuksia ryhdytään tekemään elo-syyskuun vaihteessa.

Noin tuhannen neliön rakennuksesta tulee kaksikerroksinen ja se sisältää muun muassa toimisto- ja sosiaalitiloja, sekä kopteri- ja autohallin.

Rakennusurakka kustantaa noin 2,8 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii seinäjokelainen Rakennus K. Karhu Oy.

FinnHemsin lääkärihelikopteritoiminta on määrä alkaa Seinäjoella vuoden 2022 lopulla. Toiminta kattaa koko laajan Pohjanmaan alueen ja täydentää alueen ensihoitotoimintaa. Sinne tulee ympärivuorokautinen päivystys henkilökuntineen.

Hallituksen reformiministerityöryhmä linjasi vuonna 2018 uuden tukikohdan perustettavaksi Seinäjoelle. Eduskunnan oikeusasiamies oli katsonut, että yhdenvertainen ensihoitolääkärin saatavuus hätätilapotilaille edellyttää lääkärihelikopteritoiminnan tukikohtaverkoston laajentamista.

Lääkärihelikopteritoiminnasta vastaa FinnHems Oy yhdessä Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien kanssa.

.
.