1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Covid-19-rokote

Walk in -rokotukset saivat väen liikkeelle Riihimäellä

Urheilutalolla Riihimäellä järjestettiin torstaina toinen walk in -rokotusmahdollisuus. Vuorossa olivat tehosterokotteen saajat. Tiistaina ilman ajanvarausta rokotukseen tuli ensimmäistä rokotustaan hakevia.

Riihimäellä walk in -rokotukset ovat olleet suosittuja. Torstaina rokotettavia odotti 350 tehosterokotetta. Kuva: Kati Turtola / Yle

Torstain walk in -rokotus alkoi Riihimäellä aamulla kello yhdeksän. Ensimmäiset tulivat jonottamaan tehosterokotusta jo aamulla kello seitsemältä. Kahdeksan jälkeen jono oli kasvanut jo kymmenien ihmisten pituiseksi.

Riihimäellä oli varattu torstaille 350 tehosterokotetta niille, joilla ensimmäisen rokotteen ottamisesta oli kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Kaikki rokotteet menivät "kaupaksi".

Yksi aamulla rokotusvuoroaan jonottaneista oli Minna Rytilä-Manninen. Häntä ei harmittanut, vaikka joutuikin jonottamaan.

– Ei sinänsä harmita. Tiesin kyllä, että jonoa alkaa tulla kovastikin. Tulin tänne sen takia kahdeksaksi. Osasin varautua.

Rytilä-Manninen kehuu rokotusmahdollisuutta ilman ajanvarausta.

– Juuri tällaisille, joilla se oma rokoteaika on jäänyt käyttämättä tai ei sovi, niin voi tulla tänne sen hakemaan.

Ensi viikolla uudestaan

Jos torstaina ei onnistunut saamaan rokotetta ilman ajanvarausta, ensi viikolla on uusi mahdollisuus, kertoo ylihoitaja Auli Anttila.

– Meillä on rokotteita saatu vähän säästettyä. Me aiomme pitää uudet tehosterokotuspäivät ensi viikolla maanantaina ja tiistaina illalla kello 16.00–19.30.

Ensi viikon keskiviikkona (11. elokuuta) annetaan ilman ajanvarausta ensimmäistä rokotetta.

Kuuntele ylihoitaja Auli Antilan ja Minna Rytilä-Mannisen haastattelu. Toimittajana on Kati turtola.

Riihimäen Walk in -rokotuksen ensimmäisenä päivänä rokotuksen otti yli 300 ensikertalaista. Rokotettaviksi saapui eniten nuoria miehiä. Riihimäen Walk in -rokotukset on tarkoitettu myös Lopen ja Hausjärven asukkaille.

Rokotteita on käytettävissä walk in-rokotuksissa rajallinen määrä, joten kaikille halukkaille ei voida luvata rokotetta.