Koronatartuntojen määrä huolestuttaa sairaanhoitopiiriä, tapausten jäljittäminen ja infektiovastaanotot kuormittavat perusterveydenhoitoa

Koronatartuntojen on viime viikkoina noussut Keski-Suomessa nopeasti ennätyksellisen korkealle ja tilanne alueella sairaanhoitopiirin mukaan huolestuttava. Eniten koronatartuntoja on viime päivinä ilmennyt Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Koronajäljittäjät tekevät jälleen pitkiä päiviä. Kuvituskuva. Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Koronatapausten määrän nopea kasvu Keski-Suomessa kuormittaa perusterveydenhuoltoa.

Tänään koolla ollut sairaanhoitopiirin tartuntatautien johtoryhmä, eli niin sanottu koronanyrkki, on huolissaan perusterveydenhuollon kantokyvystä erityisesti Jyväskylässä.

Tartuntojen jäljittäjät tekevät pitkää päivää ja infektiovastaanotot ovat paikoin ruuhkautuneet. Tämä heijastuu muiden kuin infektiopotilaiden hoitoon pääsyyn, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Tartuntoja ovat saaneet erityisesti 20–39 -vuotiaat henkilöt pääosin yksityistilaisuuksista, festivaaleilta tai ravintoloista.

Koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran ensi maanantaina pohtimaan uusien suositusten ja rajoitusten tarvetta maakunnassa.

Koronatartuntojen on viime viikkoina noussut sairaanhoitopiirin alueella nopeasti ennätyksellisen korkealle ja tilanne alueella on huolestuttava. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 111 sairastanutta 100 000 asukasta kohden.

Eniten koronatartuntoja on viime päivinä ilmennyt Jyväskylässä ja Äänekoskella, mutta myös useissa sairaanhoitopiirin kunnissa on todettu aikaisempaa enemmän yksittäisiä tartuntoja. Tartuntojen määrä ei kuitenkaan näy alueen sairaaloissa.