Hyppää sisältöön

Arja Koriseva palkittiin vuoden 2021 Iskelmä-Finlandialla Tapsan tahdeilla Nokialla

Poutunpuiston puistopiknikissä Tapsan tahdeilla palkittu Arja Koriseva pokkasi jo toisen Finlandia-palkintonsa. Vuoden 2021 Iskelmä-Finlandian ohella Koriseva on palkittu Tango-Finlandialla vuonna 2006. Iskelmä-Finlandiaa on jaettu vuodesta 2001 lähtien, lukuun ottamatta vuosia 2013 ja 2020.

Arja Koriseva iloitsee Iskelmä-Finlandia palkinnostaan. Kuva: Yle / Kai Pohjanen

Vuoden 2021 Iskelmä-Finlandian voittajalla Arja Korisevalla on takanaan pitkä ura artistina. Hän on viihdyttänyt suomalaisia iskelmämusiikin ystäviä yli 30 vuotta. Lisäksi Korisevaa on nähty niin teatterin musikaaleissa kuin TV-kasvona.

Koronan vuoksi Iskelmä-Finlandia jäi viime kesänä jakamatta ja Arja Koriseva on yhdeksästoista tittelin saaja. Kevyen musiikin eteen tehdystä työstä ansaitun palkinnon arvo on 10 000 euroa ja sen myöntää Nokian kaupunki.

Iskelmä-Finlandia huomionosoituksen saanut artisti oli otettu palkitsemisestaan.

– Olo on todella kiitollinen ja onnellinen. Palkinto tuntuu todella hyvältä. Olen kokenut viihdyttämisen kutsumuksekseni jo hyvin nuorena ja iskelmämusiikki on ollut musiikkiani aina, Arja Koriseva kertoo.

Asiantuntija raadin puheenjohtaja Turkka Mali hehkuttaa Arja Korisevaa ainutlaatuiseksi ja monipuoliseksi viihteen tekijäksi.

– Arja Korisevan uudistumiskyky, iloinen asenne ja hänen työmoraalinsa ovat viitoittaneet tietä koko kansan rakastamaksi viihdyttäjäksi. Tämän kaltainen monilahjakkuus ansaitsee tulla huomioiduksi ja palkituksi, kertoo Turkka Mali.

Ihmisiä oli sankoin joukoin seuraamassa Iskelmä-Finlandian voittajan julistusta, Kuva: Yle / Kai Pohjanen

Iskelmä-Finlandian voittaja julkistettiin Tapsan tahtien puistopiknissä Nokian Poutunpuistossa torstaina. Palkinnonjaon jälkeen Arja Koriseva viihdytti konsertillaan Tapsan tahtien piknikvieraita. Juuri elävää yleisöä Finlandia-voittaja tuntuu kaivanneen.

– Juuri ihmisten edessä esiintyminen on minun kutsumukseni, haasteeni ja päätyöni. Kyllä minä olen kaivannut esiintymistä ja uskon, että tunne on molemminpuolista yleisön kanssa, Arja Koriseva sanoo.

Koronan aiheuttama keikkatauko ei lamauttanut Iskelmä-Finlandia voittajaa vaan hän on luonut pakollisen tauon aikana uutta musiikkia.

– Mä olen ollut mukana biisileirillä, joka jatkuu yhä. Yhdessä kollegoiden kanssa olemme saaneet kaksi laulua valmiiksi ja nyt niitä työstetään levytyskuntoon, Arja Koriseva kertoo.

Kesällä 2022 Tapsan tahdeilla Nokialla julkistetaan jo kahdeskymmenes Iskelmä-Finlandia voittaja.

Lisätty 19.52 Arja Korisevan kommentteja voiton jälkeen sekä kuvia palkintojen jaosta sekä puistopiknisistä.