1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

AVI: Pääkaupunkiseudulle ei tule vielä uusia kokoontumisrajoituksia – Kymenlaaksoon tulossa tiukennuksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään, että tiukennettuja rajoituspäätöksiä ei tehdä pääkaupunkiseudulle ainakaan tänään. Lisärajoituksia on kuitenkin tulossa Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueelle.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole päättänyt uusista koronarajoituksista pääkaupunkiseudulle tänään. Kuvassa ihmisiä Espoon Ison Omenan kauppakeskuksessa heinäkuussa 2021. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI päätti tänään, että pääkaupunkiseudulle ei määrätä tiukentavia koronarajoituksia ainakaan tänään.

AVI tiedotti asiasta muun muassa Twitter-tilillään.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

AVI pyytää uusia asiantuntija-arvioita koronaepidemian kehittymisestä pääkaupunkiseudulla ja pyrkii suhteuttamaan ne sunnuntaina 8. elokuuta voimaan tuleviin ravintolarajoituksiin.

Mahdollisia uusia rajoituksia pääkaupunkiseudulle arvioidaan ensi viikolla. AVIn mukaan asiasta tiedotetaan lisää todennäköisesti ensi viikon lopussa.

Kymenlaaksoon uusia rajoituksia

Kymenlaaksoon tulee voimaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeva rajoituspäätös seuraavasti:

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvaväli. Tällä tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronaohjetta (siirryt toiseen palveluun).
  • Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia: asiakkaille on muun muassa tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Rajoitukset tulevat voimaan 14. elokuuta.

Kymenlaakso siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen 4. elokuuta.

Voit keskustella aiheesta perjantaina 6.8.2021 kello 23 saakka.

Lue myös:

Tapahtumajärjestäjät pinteessä uusia rajoituksia odotellessa – "Epätietoisuuden multihuipennus", puuskahtaa Helsingin juhlaviikkojen järjestäjä

Koronatartuntojen määrä nousee hurjasti, Uudellamaalla jo 452 tartuntaa ja sairaalahoidon tarve kasvaa – Perjantaina tietoa uusista rajoituksista