Hyppää sisältöön

Kotkan Katariinan uimalan sisäallasta voidaan vielä käyttää – uimahallin kunnon laajempi tarkastus tehdään ensi vuonna

Kotkan uimala Katariinan sisäallas sai vielä elinaikaa ainakin ensi kevääseen. Ensi vuonna tehtävät laajemmat kuntotutkimukset selvittävät, mikä on uimahallirakennuksen kohtalo.

Kotkan uimala Katariinan elinkaari alkaa olla jo tiensä päässä. Arkistokuva. Kuva: Aleksi Taponen / Yle

Kotkan Katariinan uimalan sisäaltaan laaja kuntotutkimus on valmistunut. Kotkan kaupunki on tehnyt selvityksen kesän aikana.

Tutkimuksen mukaan sisäallasta voi käyttää vielä ainakin tulevan syksyn ja seuraavan kevään, jos teknistä seurantaa ja tehostettua huoltoa lisätään. Allas on jo pitkään muun muassa vuotanut uimahallin kellaritilaan.

Altaaseen tehdään vielä pieniä korjaus- ja huoltotoimia ennen kuin se taas avataan. Sisäallas olisi tarkoitus saada käyttöön lauantaihin 18. syyskuuta mennessä. Maauimala suljetaan saman viikon maanantaina, joten uimala on noin viikon verran kokonaan kiinni.

Vuonna 1970 valmistunut uimahalli on teknisen käyttöikänsä päässä. Uimahalli ei ole esteetön, eivätkä sen altaat vastaa nykyisiä tarpeita. Uimahalli on remontoitu viimeksi noin 20 vuotta sitten, ja se vaatisi isoja korjauksia.

Tuoreen kuntotutkimuksen mukaan Katariinan uimahallia ei kannata peruskorjata eikä laajentaa.

.
.