Britney Spearsin uusi asianajaja hakee hätäkuulemista laulajan holhouksen poistamiseksi – isän ja toisen holhoajan lausunnot poikkeavat toisistaan

Oikeuden on määrä kuulla Britney Spearsia jälleen syyskuun lopulla.

Mielenosoittajat vaativat Britney Spearsin holhouksen lopettamista Los Angelesin oikeustalolla heinäkuun puolivälissä. Laulajaa on määrä kuulla seuraavan kerran syyskuun lopulla, ellei hänen asianajanansa saa aikaistettua kuulemista. Kuva: Etienne Laurent / EPA

Yhdysvaltalaisen poptähti Britney Spearsin, 39, isä Jamie Spears sanoo perjantaina oikeudelle toimitetuissa asiakirjoissa, että ei ole mitään syytä kumota laulajan holhousmääräystä, kertoo uutistoimisto AP.

Isä-Spears sanoo toimineensa "vastuullisesti ja uskollisesti tyttärensä varainhaltijana", ja ettei hän ole tehnyt virheitä asiaan liittyen.

James Spears toimitti asiakirjat oikeudelle sen jälkeen, kun Britneyn uusi asianajaja Matthew Rosengart oli vaatinut torstaina uutta kuulemista mahdollisimman pian, jotta holhousasema saataisiin isältä pois. Rosengart jätti vetoomuksen jo heinäkuun lopulla, mutta haki torstaina niin sanottua hätäkuulemista asian käsittelyn nopeuttamiseksi.

Isän mukaan asianajaja Rosengart ei pysty tarkentamaan, miten hän olisi käyttänyt väärin holhoajan asemaansa. Britney Spearsin lausuntojen aiemmissa kuulemisissa uskotaan kannustaneen Rosengartia hakemaan asian nopeampaa käsittelyä.

Britney kertoi heinäkuussa losangelesilaiselle tuomioistuimelle haluavansa, että hänen isäänsä syytetään holhousaseman väärinkäytöstä. Spearsin edellinen, oikeuden määräämä asianajaja Samuel Ingham jätti tehtävänsä kesäkuun kuulemisen jälkeen.

Tällä hetkellä kuuleminen on tarkoitus pitää syyskuun 23. päivä. Jamie Spears on suostunut aikaisempaan kuulemiseen, mutta sillä ehdolla, että se ei tapahdu ennen elokuun 23. päivää, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

NBC (siirryt toiseen palveluun):n mukaan Rosengart sanoo Britneyn kärsivän jatkuvasti henkisesti ja taloudellisesti, koska hänen isänsä toimii edelleen laulajan holhoajana.

Toinen holhoaja syytti isää vääristelystä

Jamie Spears sanoo lähettämissään asiakirjoissa, että on ironista vaatia holhouksen päättämistä, ja vetoaa käymäänsä puhelinkeskusteluun Britneyn muista kuin raha-asioista päättävän, oikeuden määräämän holhoajan Jodi Montgomeryn kanssa.

Jamie Spears sanoo keskustelleensa Montgomeryn kanssa puhelimessa heinäkuun 9. päivä. Isä-Spearsin mukaan Montgomery oli kuulostanut varsin huolestuneelta Britneyn käytöksen ja henkisen hyvinvoinnin suhteen. Holhoajat olivat Jamie Spearsin mukaan keskustelleet Britneyn toimittamisesta mahdollisesti psykiatriseen hoitoon.

Montgomery kommentoi asiaa asianajanansa toimittamassa lausunnossaan. Hän sanoi, että ei missään vaiheessa ehdottanut Britneyn sulkemista psykiatriseen hoitolaitokseen. Sen sijaan hän kertoo olleensa huolissaan, miten tuleva kuuleminen vaikuttaa laulajan henkiseen tilaan, kertoo The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Jodi Montgomeryn mukaan "isän jatkamisella Britney Spearsin holhoajana on vakavia vaikutuksia Britneyn henkiseen hyvinvointiin".

Lue lisää: