Inarijärvenkin kalastusluvat myyty loppuun kesken sesongin

Metsähallituksen mukaan innokkaita kalastajia on ollut liikkeellä kuluvan kalastussesongin ajan ennätyksellisen runsaasti.

Ilman lupaa jääneet voivat kalastaa Inarijärvellä yhdellä vavalla lunastamalla valtion kalastonhoitomaksun. Kuva: Yle Sâpmi

Metsähallituksen Inarijärven kalastusluvat on loppuunmyyty kesken sesongin ensimmäistä kertaa historiassa. Ilman lupaa jääneet kalastajat voivat kuitenkin viehekalastaa Inarijärvellä yhdellä vavalla lunastamalla valtion kalastonhoitomaksun.

Metsähallitus on tiedottanut Ylä-Lapin alueen loppuunmyydyistä ja hupenevista lupamääristä valtion kalastuskohteissa pitkin kesää. Luvat ovat loppuneet myös sellaisilta kohteilta, jotka kattavat laajoja vesialueita ja joissa kiintiö on aiemmin riittänyt.

Lisääntynyt kalastusinnostus ei yksin selitä lupien loppumista. Joidenkin Lapin kohteiden kysyntää lienee lisännyt se, ettei Tenolla ole saanut tänä kesänä kalastaa lohta. Lisäksi Norjan kalavesille on ollut tavallista vaikeampaa päästä.

Pohjoisen Suomen kalastus on voinut olla vilkkaampaa myös eteläisten virtavesien lupamyyntikeskeytyksien takia. Metsähallitus on joutunut keskeyttämään lupamyynnin kriittisen lämpimillä vesillä lohikalojen suojelemiseksi. Nyt nämä kohteet on yhtä lukuun ottamatta avattu.

Lue myös: