Kuopio ei toistaiseksi aio erikseen rajoittaa isojenkaan tapahtumien järjestämistä

Tällä viikolla tulossa ovat niin Kansainväliset suurmarkkinat kuin Hoodfest. Kuopio ei tässä vaiheessa aio erikseen kieltää tai rajoittaa tapahtumien järjestämistä.

Kansainväliset suurmarkkinat ovat Kuopiossa torstaista sunnuntaihin. Kuva: Sakari Partanen / Yle

Tälle viikolle Kuopioon sovitut tapahtumat kuten Kansainväliset suurmarkkinat ja urbaanin musiikin tapahtuma Hoodfest voidaan Kuopion kaupungin puolesta järjestää suunnitellusti, vaikka koronaluvut kaupungissa synkkenevät koko ajan.

Kuopion kaupunki ei erikseen lähde tässä vaiheessa kieltämään tai rajoittamaan isojenkaan tapahtumien järjestämistä.

– Kuopiossa ei olla samalla linjalla. Me pyrimme noudattamaan valtakunnallisia ohjeistuksia ja linjauksia kevyemmistä rajoituksista ja kunnioittamaan avin päätöksiä olla rajoittamatta tapahtumia, apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen sanoo.

Aluehallintovirasto selvittää kuitenkin parhaillaan uudelleen alueensa sairaanhoitopiirien näkemyksiä rajoittamispäätösten välttämättömyydestä. Päätökset mahdollisista rajoituksista tehdään viimeistään ensi viikon alussa.

Saarinen ei usko, että luvassa olisi tuolloinkaan kovin järeitä toimia. Hänen mukaansa Kuopiossa on vielä kohtalainen tautitilanne esimerkiksi Uuteenmaahan ja muuhun Etelä-Suomeen nähden.

– Esimerkiksi Uudellamaallakaan avi ei ole tehnyt kovin rajuja rajauksia, vaan nyt on hieman vapaampi linja. Yksilön vastuuta korostetaan.