1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lemmikkieläimet

Koiranpentubuumista hyötyvä Musti Group jatkaa kasvuaan, mutta osakekurssi syöksyi

Lemmikkiyhtiö Musti Groupin liiketulos ja liikevaihto kohenivat, mutta osavuosikatsaus ei tyydyttänyt sijoittajia. Osakekurssi syöksyi yli 16 prosenttia tulospäivänä Helsingin pörssissä.

Musti Groupin myymäläketjuihin kuuluu muun muassa Musti ja Mirri. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Koiranpentubuumi jatkuu vahvana ja lemmikkieläinketju Musti Group jatkaa kasvuaan. Yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi huhti–kesäkuussa 7,3 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 6,4 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 20 prosenttia 83 miljoonaan euroon.

Yhtiön tavoitteena on jakaa osinkona 60–80 prosenttia nettotuloksesta.

Toimitusjohtaja David Rönnbergin mukaan Musti Group sai kesäkuussa enemmän uusia koiranpentuasiakkaita kuin koskaan aiemmin, ja kasvua oli 33 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Suomessa Musti Groupin oikaistu EBITA-marginaali pieneni hieman viime vuodesta 22 prosenttiin. Viime vuonna siihen vaikuttivat positiivisesti koronaviruspandemian aiheuttamat kustannussäästöt, joita syntyi pääsääntöisesti työtuntien pienemmästä määrästä.

Yhtiön liiketulos ja liikevaihto siis kohenivat, mutta osavuosikatsaus ei tyydyttänyt sijoittajia. Musti groupin osake syöksyi tiistaina yli 16 prosenttia Helsingin pörssissä. Osakkeen hinta oli 30,76 euroa pörssipäivän päätyttyä.

Uutista päivitetty kello 19.20: Lisätty tieto Musti Groupin osakekurssin laskusta.