1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Poliisi edistynyt Turussa kuolemaan johtaneen sähköpotkulautaonnettomuuden tutkinnassa – linja-auton kuljettajaa epäillään rikoksista

Sähköpotkulautaa kuljettanut nuori nainen ylitti Uudenmaankatua pyörätien jatketta pitkin, jolloin linja-auto törmäsi häneen. Nainen menehtyi onnettomuuspaikalla.

Onnettomuus sattui Hämeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksessä keskiviikkona 4. elokuuta. Kuva: Samuli Holopainen / Yle

Lounais-Suomen poliisi kertoo edistyneensä Turussa viime viikon keskiviikkona tapahtuneen onnettomuuden tutkinnassa, jossa sähköpotkulaudan kuljettaja menehtyi jäätyään paikallisliikenteen linja-auton alle.

Poliisin mukaan linja-auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

– Siihen viittaa tutkinnassa kerätty näyttö. Sitä on useammasta suunnasta saatu vahvistettua. Tämän vuoksi häntä on syytä epäillä näistä rikoksista, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer toteaa.

Linja-auto kulki Uudenmaankatua pitkin Hämeenkadun yli Kupittaan suuntaan. Sähköpotkulautaa kuljettanut nuori nainen ylitti Uudenmaankatua pyörätien jatketta pitkin, jolloin linja-auton kuljettaja törmäsi häneen.

Poliisi jatkaa tutkintaa vielä

Poliisi on saanut katsottavakseen kameratallenteita tilanteesta. Myös todistajia on kuultu. Poliisi jatkaa rikoksen selvittämistä. Esitutkinnan on arvioitu valmistuvan lähikuukausien aikana.

Poliisi kuulee edelleen henkilötodistajia, eikä heidän käsitykseensä tapahtumista haluta vaikuttaa.

Sähköpotkulautailija oli ylittämässä Uudenmaankatua pyörätien jatketta pitkin. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Paaer ei halua avata onnettomuuteen johtaneita tapahtumia tarkemmin, mutta hän kertoo, että poliisilla on yksityiskohtainen käsitys tapahtumien kulusta, mutta sitä ei vielä tuoda julkisuuteen.

Uudenmaankatua ylittänyt sähköpotkulauta ja linja-auto ajoivat eri suuntiin. Ajoiko toinen siis punaisia päin?

– Sähköpotkulaudan kuljettajaa ei epäillä rikoksesta, kun taas linja-auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Siitä voi varmaan vetää johtopäätöksiä, Paaer toteaa.

Lisää aiheesta:

Sähköpotkulautaa kuljettanut nuori nainen menehtyi törmäyksessä bussin kanssa Turussa