1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. nuoret

Sateenkaarinuoret saavat yhteisen kohtaamispaikan Jyväskylässä – sateenkaariryhmä tarjoaa tukea ja turvallisen tilan

Ryhmä on suunnattu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille. Sateenkaarinuorten ryhmä kokoontuu syyskuussa Palokan nuorisotila Nuorkkarilla.

Sateenkaarinuorten ryhmä aloittaa toimintansa syyskuussa. Kuva: Matti Myller / Yle

Jyväskylän kaupunki tarjoaa syksystä alkaen ensimmäistä kertaa nuorille suunnatun sateenkaariryhmän. Ryhmä on tarkoitettu 13–17-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille.

– Ryhmässä ei tarvitse vielä tietää, kuka on tai mihin ryhmään kuuluu. Ryhmässä saa tukea itsenä olemiseen ja itsensä löytämiseen sekä ympäristön, jossa ei varmasti joudu minkään ikävän kohteeksi, yksi ryhmän ohjaajista, Jyväskylän nuorisopalvelujen nuorisonohjaaja Carita Hänninen sanoo.

Ryhmän ohjelmassa on muun muassa hengailua, pelailua, kahvittelua ja oleskelua vertaisten kanssa. Ryhmään mahtuu enintään 25 nuorta.

Hännisen mukaan ryhmälle on ollut Jyväskylässä selkeää tarvetta ja kysyntää.

– Sateenkaarinuoret ovat hyvällä tavalla erityisryhmä, joka tarvitsee erilaista tukea kuin esimerkiksi tavallinen nuori, joka on jo ehkä valmiiksi sinut itsensä kanssa.

Ryhmään osallistuminen on nuorille maksutonta. Sateenkaarinuorten ryhmä aloittaa syyskuussa Palokan nuorisotila Nuorkkarilla.