Hyppää sisältöön

Savonlinnan nuorisotoimen liikkuvaan työhön kaivataan lisää vapaaehtoisia – koulutusta järjestetään vielä tässä kuussa

Savonlinnan kaupungin nuorisotoimi kertoo järjestävänsä uusille vapaaehtoisille koulutusta elokuussa. W-autot ovat matkailuautoja, jotka on muokattu liikkuviksi nuorisotiloiksi. Ideana on yhteistyössä nuorisotyön ammattilaisten kanssa kohdata nuoria siellä, missä he ovat.

Kuva: Yle

Nuorisotoimen liikuvaan Walkers-työhön kaivataan lisää vapaaehtoisia Savonlinnassa. Koulutusta järjestetään uusille vapaaehtoisille vielä tässä kuussa.

Tällä hetkellä Walkers-toiminnassa on Savonlinnassa mukana 5 aktiivista vapaaehtoista.

– Ja vähän harvemmin mukana olevia listoilla vielä 5 lisää. Heidän työnsä on ollut merkityksellistä ja he ovat tulleet nuorten kanssa hyvin juttuun, nuoriso-ohjaaja Samuli Tuikkanen kertoo Savonlinnan kaupungilta.

Tuikkanen kertoo, että viikottain mahtuisi vielä lisää vapaaehtoisia mukaan matkaan ja siksi heillä on rekrytointi käynnissä. Hänen mukaansa vapaaehtoiset antavat uutta näkökulmaa keskusteluihin nuorten kanssa.

– Vapaaehtoinen itse tutustuu toisiin vapaaehtoisiin ja heillä on hyvät mahdollisuudet saada itselleenkin uusia kavereita. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja pääsevät näkemään millaista nuorten elämä on nykyisin.

Koulutusta järjestetään tiistaina 24. päivä tätä kuuta Sääminkitalolla. Koulutukseen etsitään yli 18-vuotiaita.

Koulutuksen saaneet aikuiset tekevät vapaaehtoistyötä Savonlinnan nuorisotoimen Walkers-autolla, joka aloitti toimintansa kaupungissa toukokuussa.

Vapaaehtoisten ei tarvitse ajaa Walkers-autolla vaan Tuikkasen mukaan "nauttia matkasta ja keskusteluista". Nuoriso-ohjaajilla on päävastuu toimintailtojen aikana.

Lue myös:

Nuorisotyö liikkuu Norppa-autolla Savonlinnassa - kohtaamisissa keskitytään laatuun, ei määrään