Perussuomalaisten puoluekokous järjestetään Seinäjoella suunnitelmien mukaan, vaikka kokoontumisrajoitukset tulevat kaupungissa voimaan perjantaina

Viikonloppuna pidettävään puoluekokoukseen kokoontuu Seinäjoelle yli 2000 perussuomalaista.

Seinäjoki Areena on suosittu messujen ja tapahtumien, mutta myös puoluekokousten pitopaikka. Kuva: Hanne Leiwo / Yle

Etelä-Pohjanmaan alueella tulee merkittävästi pahentuneen koronaepidemian takia voimaan kokoontumisrajoituksia perjantaina juuri ennen vilkasta tapahtumaviikonloppua.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti rajoituksista ennakoivasti keskiviikkona. Päätös niistä tehdään torstaina.

Rajoitukset koskevat sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkona yli 50 hengen kokoontumisia. Tapahtumia ei tarvitse perua, mikäli ne pystytään järjestämään turvallisesti.

Perussuomalaisten puoluekokoukseen Seinäjoella on osallistumassa yli 2000 ihmistä.

Puoluekokousta järjestelevä Matti Putkonen sanoo, että tulevat rajoitukset eivät tuo lisätyötä eivätkä aiheuta muutoksia puoluekokousjärjestelyihin.

– Suunnitelmat on käyty läpi hyvässä yhteisymmärryksessä terveysviranomaisten kanssa, eikä niihin tarvitse tehdä muutoksia.

Turvavälit ja maskit pidetään

Aluehallintoviraston mukaan 10 ja 50 henkeä suurempiakin tilaisuuksia voidaan järjestää, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta (siirryt toiseen palveluun).

Matti Putkosen mukaan ohjeiden noudattamisessa ei ole ongelmaa. Hygieniasta huolehditaan, maskeja käytetään ja turvavälit pidetään.

– Ruokailussa kaikki istuvat pöydissä omilla paikoillaan.

Seinäjoen terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Tiina Perä vahvistaa, etttä rajoituksista huolimatta puoluekokous voidaan järjestää.

– Olemme saaneet järjestäjiltä terveysturvallisuussuunnitelmat, ja näyttää siltä, että ne täyttävät avin vaatimukset. Tilat ja tapahtumat on sillä tavalla suunniteltu, että ohjeita pitäisi pystyä noudattamaan.

Perän mukaan puoluekokouksen pitopaikka Seinäjoki Areena on väkimäärään nähden riittävän tilava.

Lue myös: