Hyppää sisältöön

Korona-arjen kurjuus ja huumori ovat nähtävillä Vetelin Taidekartanossa – Massisolationproject tallensi poikkeusaikaa maailmanlaajuisesti

Vuosi sitten koronan synnyttämä poikkeustila sulki monet ihmiset sisätiloihin pitkäksi aikaa. Irlannista alkanut projekti on kerännyt valokuvia tavallisten ihmisten korona-arjesta. Projektin kokoama näyttely on esillä Vetelissä.

Maailmanlaajuisen taideprojektin tuloksia on katsottavissa Vetelin Taidekartanossa. Hallintosihteeri Antti Tattari ja aluetaideamanuenssi Anniina Kiiskinen korona-arkea ikuistavan kissakuvan edessä. Kuva: Petri Kuikka / Yle

Kansainvälisen taideprojektin tallentama ihmisten korona-arki on nyt nähtävillä valokuvanäyttelyssä Keski-Pohjanmaalla.

Irlannista alkanut (siirryt toiseen palveluun) Instagram-tempaus Massisolation-project on tallentanut viime vuoden keväästä asti sitä, miten pandemian ja poikkeustilan aikana on eletty eri puolilla maailmaa ja myös Suomessa.

Someprojektin tuhat kuvaa on nähty taidenäyttelyssä eri puolilla Suomea ja nyt myös Vetelin Taidekartanossa 12.9. saakka.

Aluetaideamanuenssi Anniina Kiiskinen K.H. Renlundin taidemuseosta luonnehtii, että arjesta nähdään kuvissa synkkyyttä mutta myös iloa.