1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikennerikkomukset

Koulujen aloituspäivän liikennevalvonnassa tuli jopa ajokieltoja Pohjois-Pohjanmaalla

Poliisin mukaan keskiviikkona kirjoitettiin ylinopeuksista viisi päiväsakkoja ja 17 liikennevirhemaksua. Ajokieltoja rapsahti liikennesääntöjä rikkoneille moottoripyöräilijöille. 

Poliisi on saanut valmiiksi Joensuun Hammaslahdessa huhtikuussa tapahtuneen, murhana tutkitun tapahtuman esitutkinnan. Kuvituskuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun poliisilaitoksen koulujen alun liikenteen tehovalvonnassa on kirjoitettu useita sakkoja ja virhemaksuja sekä määrätty ajokieltoja.

Poliisin mukaan keskiviikkona kirjoitettiin ylinopeuksista viidesti päiväsakkoja ja 17 liikennevirhemaksua. Sakkoja on määrätty esimerkiksi mopoilijoille, ja moottoripyöräilijöitä on laitettu ajokieltoon.

Keskiviikkona valvonta keskittyi Pohjois-Pohjanmaalle.

Oulun poliisilaitoksen partioita oli Oulussa 11 koulun lähistöllä. Lisäksi Kuusamossa, Pudasjärvellä, Kempeleessä, Ylivieskassa ja Sievissä on voinut havaita poliisipartion valvomassa. Aiemmin valvontaa oli Kajaanissa ja Kärsämäellä.

Liikennevalvonta koulujen alkuun liittyen alkoi maanantaina 9. elokuuta ja jatkuu perjantaihin 13. elokuuta.

**Lisää aiheesta: **Koulujen alun liikennettä valvotaan tällä viikolla Oulun poliisilaitoksen alueella – erityistä huomiota suojatiesääntöjen noudattamiseen

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.