1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesihuolto

Vettä voi käyttää taas normaalisti koko Asikkalassa – verkoston kloorausta jatketaan, vaikka keittokehotukset on purettu

Syytä siihen, miksi vedessä alun perin havaittiin ulosteperäistä E.coli-bakteeria, ei ole saatu selville.

Vesivehmaan päiväkodilla on ollut vedenjakelupiste keittokehotuksen ajan. Jakelu päättyy torstaina 12. elokuuta kello 17, koska vesijohtovettä voi taas juoda sellaisenaan myös Vesivehmaalla. Kuva: Petri Niemi/Yle

Vesijohtovettä voi taas käyttää normaalisti koko Asikkalassa, tiedottaa Päijät-Sote. Vesijohtoverkosta löytyi heinäkuun lopussa ulosteperäisiä bakteereja, ja veden keittokehotusta jatkettiin vielä viime viikolla osassa Asikkalaa.

Päijät-Sote kertoi torstaina 12. elokuuta, että myös Vesivehmaan alueella voimassa ollut keittokehotus puretaan. Ympäristöterveyskeskuksen mukaan alun perin löydetyistä bakteereista ei enää löydy merkkejä.

Viime torstaina vedestä otettujen lisänäytteiden tulokset osoittavat, ettei vedessä ole enää kohonneita mikrobipitoisuuksia. Syy ulosteperäiseen saastumiseen viittavan E.coli-bakteerin esiintymiselle ei ole selvinnyt.

Tiuhaa näytteenottoa jatketaan

Talousveden klooraus jatkuu kuitenkin koko Asikkalan vesijohtoverkostossa. Kloorista ei ole haittaa terveydelle, mutta vesi voi haista siltä. Viranomaiset seuraavat vielä veden laatua ottamalla tavallista tiuhempaan näytteitä Vesivehmaan alueella.

Hympylänmäen ylävesisäiliö, jossa havaittiin kohonneita mikrobipitoisuuksia, on edelleen irrotettuna verkostosta. Säiliö pestään ja desinfioidaan ensi viikolla ennen sen käyttöönottoa.

Tilapäinen vedenjakelu Vesivehmaan päiväkodilla päättyy torstaina kello 17. Päijät-Sote kertoo, että Asikkalan vesijohtoverkon tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 23. elokuuta 2021 kello 15:een mennessä.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.