1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa ei sijaa Varsinais-Suomen uusille tiekohteille

Maakuntaliitto asettaa toiveensa syyskuun hallitusriiheen.

Varsinais-Suomesta löytyisi useita tiestön parannuskohteita, joissa rakentaminen olisi mahdollista aloittaa nopeasti. Kuvituskuva. Kuva: Toni Määttä / Yle

Perjantaina julkistettu valtiovarainministeriön budjettiehdotus ei lupaa rahoitusta uusille paikallisille tiekohteille. Saaristotien siltojen toteutus varmistui jo alkukesän lisäbudjetissa, mutta Varsinais-Suomen muut uudet tieinfrakohteet loistavat poissaolollaan.

Maakuntaliiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen nostaa esiin Turun kehätien Raision keskustan parannuksen, valtatie 8:n Laitilan risteysjärjestelyt ja valtatie 9:n leveäkaistatien nelikaistaistamisen. Kyseisissä kohteissa rakentaminen voisi alkaa nopeasti.

– Odotukset suuntautuvat nyt syyskuun budjettiriiheen. Toivottavasti hallitusryhmien väliset neuvottelut olisivat Varsinais-Suomen kannalta myönteisiä, pohtii Janne Virtanen.

Talousarvioehdotuksessa ei löydy myöskään yksilöityä rahoitusosuutta rehevöitymisestä kärsivän Saaristomeren tilan parantamiseen.

– Tässä vaiheessa ympäristöministeriö puhuu vesiensuojelusta vain yleisellä tasolla. Toki Saaristomeren tila on tunnistettu. Yksityiskohtaisemmat suunnitelmat tulevat myöhemmin, jolloin selviävät niiden vaikutukset Saaristomeren osalta, toteaa Virtanen

Budjettiehdotus mainitsee Turun havitteleman lääkekehityskeskuksen valmistelun ja perustamisen. Sijoituspaikka jää avoimeksi.

– Itse luen budjettiehdotusta siitä näkökulmasta, että lääkekehityskeskus viimeinkin saadaan liikkeelle. Paikka on auki, mutta kaikki taustatiedot osoittavat, että Turku on siinä vahvoilla, vakuuttaa Janne Virtanen.