Hyppää sisältöön

Saamelaiskäräjät tapasi pääministeri Marinin – keskustelussa saamelaiskäräjälain uudistus sekä saamelaisten totuus- ja sovintokomission valmistelu

Tapaaminen järjestettiin Saamelaiskäräjien aloitteesta. Pääministeri Marin sai myös kutsun vierailla Saamenmaalla.

Pääministeri Sanna Marin tapasi torstaina 12.8. Säätytalolla muun muassa Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuson. Kuva: Jussi Toivanen / valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Sanna Marin tapasi torstaina 12.8. Säätytalolla Helsingissä Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuson ja muita Saamelaiskäräjien edustajia.

Tapaaminen järjestettiin Saamelaiskäräjien aloitteesta.

Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa saamelaiskäräjälain uudistamisesta. Marinin mukaan on tärkeää, että saamelaiskäräjälain muutos saadaan mahdollisimman nopeasti eduskuntaan.

Hallitusohjelmassa mainittua saamelaisten totuus- ja sovintokomission valmistelua (siirryt toiseen palveluun) tehdään tällä hetkellä valtioneuvoston kanslian johdolla. Marin toivoi, että saamelaisten totuus- ja sovintokomissio voi aloittaa työnsä mahdollisimman pian.

Totuuskomissioiksi tai totuus- ja sovintokomissioiksi kutsutaan prosesseja, joissa tarkastellaan historiassa tapahtuneita kollektiivisia vääryyksiä.

Torstaisessa tapaamisessa todettiin myös, että yhteistyötä ja keskusteluja on tärkeä jatkaa ja tiivistää. Esimerkiksi Saamelaiskäräjien ja hallitusohjelman tavoitteissa on yhtymäkohtia, tapaamisessa todettiin.

Saamelaiskäräjät kutsui pääministerin myös vierailulle Saamenmaahan.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.