Koronatartuntoja Kankaanpäässä, Luvialla ja Raumalla – Feran koko superpesisjoukkue karanteeniin

Kankaanpäässä koronatartunnan saaneet oppilaat ovat altistaneet muita kahdessa luokassa Keskustan ja Pohjanlinnan kouluissa. Eurajoen Luvialla tartuntoja on havaittu muun muassa päiväkoti-ikäisillä lapsilla. Rauman Feran sunnuntain superpesisottelu jouduttiin perumaan korona-altistuksen vuoksi.

Terveysviranomaiset kertovat useista koronatartunnoista ja -altistumisista eri puolilla maakuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Eurajoen Luvialla on todettu useita koronatartuntoja ja -altistumisia.

Koronalle on altistunut yhteensä yli 50 lasta ja aikuista. Myös päiväkoti-ikäisillä lapsilla on todettu tartuntoja ja ne ovat aiheuttaneet jatkotartuntoja. Tartunnat ilmenivät viime viikolla.

Altistumiset ovat tapahtuneet esiopetuksessa Nappikoululla, Käpylän päiväkodissa ja Luvian Vedon P14-15 -joukkueen harjoituksissa.

Terveysviranomaisten mukaan koronatilanne on kehittynyt Keski-Satakunnassa huolestuttavaan suuntaan erityisesti Eurajoella ja Kokemäellä.

Kaksi luokkaa karanteeniin Kankaanpäässä

Kankaanpäässä Keskustan ja Pohjanlinnan kouluissa on voinut altistua koronatartunnalle. Altistuneiksi katsotaan kaksi luokkaa opettajineen. Kummassakin koulussa on ollut yksi koronatartunnan saanut oppilas viime viikolla.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä PoSan mukaan tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun. Tartunnat eivät kuitenkaan ole peräisin kouluista. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

Feran superpesisjoukkueessa tartunta

Rauman Feran koko naisten superpesisjoukkue on altistunut koronalle. Yhdellä pelaajalla varmistui eilen sunnuntaina koronatartunta ja tämän vuoksi eilinen Feran kotiottelu Mansea vastaan jouduttiin peruuttamaan.

Altistuneita on alustavan arvion mukaan 20 ja heidät on asetettu karanteeniin.

Fera kohtasi perjantaina Raumalla Kirittäret. Tämän vuoksi myös jyväskyläläiset altistuivat koronalle ja eiliseltä peruttiin naisten superpesiksessä myös Kirittärien ja Mynämäen välinen ottelu.