Hyppää sisältöön

Elokapinan Tampereen mielenosoituksesta rikosilmoitus – järjestäjiä epäillään ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä, 38 kiinniotetulle sakot niskoittelusta

Elokapinan järjestämä mielenilmaus katkaisi liikenteen useaksi tunniksi Tampereen keskustassa lauantaina.

Poliisi otti Tampereella lauantaina kiinni 38 mielenosoittajaa. Kuva: Maria Salovaara/Yle

Sisä-Suomen poliisi on saanut tutkittavakseen rikosilmoituksen Elokapinan lauantaina Tampereella järjestämään mielenilmaukseen liittyen. Poliisi selvittää, ovatko mielenilmauksen järjestäjät syyllistyneet ilmoitusvelvollisuuden laiminlyöntiin, koska tapahtumasta ei tiedotettu poliisia ennakkoon. Vielä maanantaina aamupäivällä poliisilla ei ollut varmaa tietoa epäillyn tai epäiltyjen henkilöllisyydestä.

Poliisi otti mielenilmauksessa kiinni 38 mielenosoittajaa. Kaikki heistä saivat sakot niskoittelusta, sillä he eivät totelleet poliisin siirtymiskäskyä. Heidät päästettiin vapaaksi varhain sunnuntaiaamuna.

Elokapinan järjestämä mielenilmaus katkaisi liikenteen useaksi tunniksi Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksessä. Mielenilmaus alkoi kello 14 ja päättyi noin kello 20 aikaan.

Mielenilmaus levittäytyi seitsemän aikaan illalla Hämeenpuiston ja Satamakadun kaikille ajoradoille. Poliisin mukaan mielenilmaus haittasi liikennettä tällöin molempiin suuntiin, kun aikaisemmin haittaa oli vain toiseen suuntaan.

Poliisi antoi mielenosoittajille käskyn siirtyä takaisin alkuperäiselle mielenosoituspaikalle.

Sisä-Suomen poliisi arvioi, että paikalla oli yhteensä noin sata ihmistä.

Lisää aiheesta:

.
.