Hyppää sisältöön

Pelikonsolin ryöstö 40 euron velan takia paljasti laajan huumeringin Pirkanmaalla: poliisi löysi useita kasvattamoja ja 15 epäiltyä

Poliisi alkoi tutkia ryöstöä, mikä paljasti useita huumekasvattamoja ja useita muitakin epäiltyjä rikoksia. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta.

Poliisi alkoi tutkia ryöstöä, mikä paljasti laajan huumeringin ja useita muitakin epäiltyjä rikoksia. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Joulukuussa 2019 neljä epäiltyä tunkeutui Ruovedellä asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin. Poliisi alkoi tutkia tapausta, mikä paljasti laajan huumeringin ja useita muitakin epäiltyjä rikoksia.

Virtain poliisi kertoi tiistaina, että tutkinnan yhteydessä saatujen tietojen perusteella paljastettiin 17 huumausainerikosta, ampuma-aserikos, lievä laiton tuontitavaraan ryhtyminen ja lievä veropetos. Esitutkinta valmistui nyt ja poliisilla on 15 epäiltyä. Suurin osa epäillyistä on nuoria aikuisia Virroilta.

Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta. Operaation aikana takavarikoitiin erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta.

Rikoskomisario Kari Aaltio sanoo, että kun ruvetaan kunnolla tutkimaan kasvattamoja, paljastuu myös muita rikoksia. Ensimmäinen kannabiskasvattamo löytyi Ruovedeltä, mutta niitä löytyi tutkinnan yhteydessä myös muista kunnista.

Esitutkinnassa kirjattiin noin 30 pakkokeinoa, suoritettiin 10 kotietsintää ja noudettiin useita henkilöitä kuulusteluun. Pääepäiltyä epäillään yhteenä 14 eri rikoksesta.

Yhtä epäillystä epäillään myös metsästysrikoksesta, sillä miehen epäillään ampuneen maakotkan luvattomalla aseella.

.
.