Hollantilaismediat: Suomi osallisena evakuointilennolla, jolta hollantilaiset ja afgaanit jäivät jälkeen

Hollannin ulkoministeri Sigrid Kaag sanoo, että yhdysvaltalaissotilaat eivät päästäneet lennolle matkalla olleita afgaaneja lentoaseman porteista sisään, vaikka näillä oli tarvittavat asiakirjat.

Ihmiset odottivat tiistaina evakuointia Kabulin lentoaseman ulkopuolella. Kuva: EPA

Suomen, Norjan ja Hollannin yhteiskäytössä ollut evakuointilentokone lähti eilen Kabulista ilman yhtäkään hollantilaista tai afgaania kyydissään, kertovat hollantilaismediat.

Suurikokoisen C-17-lentokoneen kyydissä oli lopulta tiettävästi vain 40 matkustajaa, kertovat muun muassa RTL Nieuws (siirryt toiseen palveluun) ja NL Times (siirryt toiseen palveluun).

Hollannin ulkoministeri Sigrid Kaag sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että Kabulin lentoasemaa vartioivat yhdysvaltalaissotilaat eivät tiistaina päästäneet kyseisellä lentokoneella evakuoitaviksi tarkoitettuja suurlähetystön työntekijöitä, tulkkeja ja heidän perheitään lentoaseman porteista sisään.

Tämä Kaagin mukaan siitä huolimatta, että heillä oli asiakirjat kunnossa. Lentokoneesta jäi myös kyytiin pyrkineitä hollantilaisia.

Lentoaseman kaoottisen tilanteen vuoksi ihmiset eivät ehtineet lentokoneeseen, joka sai olla maassa vain puoli tuntia.

– Siellä oli paljon ihmisiä heidän perheineen ja lapsineen. He seisoivat siellä lentoaseman porteilla. Mielestäni tämä on kauheaa, Kaag sanoi.

Tänään keskiviikkona Hollanti yrittää evakuoida kyseiset ihmiset toisella lentokoneella.

Lue lisää: