1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

Kymenlaaksossa varoitetaan vaarallisen voimakkaasta tuulesta – sähköasentajat varautuvat häiriöihin

Ilmatieteenlaitos on antanut Kymenlaaksoon varoituksen kovasta tuulesta. Se on voimassa torstai-aamuun asti. Tuuli voi olla vaarallisen voimakasta.

Tuuli voi lähitunteina olla vaarallisen voimakasta muun muassa Kymenlaakson alueella. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Kymenlaaksossa varaudutaan tänään ja huomenna voimakkaiden tuulten ja sateiden aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Maakuntaan on ennustettu keskiviikolle ja torstaille vaarallisen voimakasta etelätuulta ja runsasta sadetta. Voimassa on kovan tuulen varoitus, kun tuulen nopeus puuskissa on 20 metriä sekunnissa. Sateita on ennustettu tulevaksi iltapäivästä alkaen.

Esimerkiksi Kymenlaakson Sähköverkko on lisännyt varalla olevien asentajien määrää, jotta korjaustyöt saadaan tarvittaessa vauhtiin nopeasti. Myös vikapalvelussa on nostettu valmiutta.

Sähköverkkoyhtiön alueella Etelä-Kymenlaaksossa, Kouvolan eteläosissa ja Itä-Uudellamaalla vikapaikoista, kuten linjoille kaatuneista puista voi soittaa häiriöilmoitusnumeroon, joka on 05 778 0222.

Myös KSS Energia varautuu omalla alueellaan vikapaikkojen tavanomaista suurempaan määrään.

– Seuraamme tilannetta Kouvolan seudulla. Olemme varanneet asentajia ja metsureita korjaamaan mahdollisia tuulen aiheuttamia vikoja, toimitusjohtaja Petri Tuomainen sanoo.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei pidä itse koskea, eikä niitä pidä omatoimisesti poistaa sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.