Jo 16 kuntaa Uudellamaalla ylittänyt leviämisvaiheen rajan koronaepidemiassa

Leviämisvaihetta alemmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa on enää kahdeksan uusmaalaista kuntaa. Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä oli koolla eilen tiistaina.

Espoolaisen kauppakeskus Ison Omenan ravintola Noodle Story kuvattu 16. maaliskuuta 2021. Asiakaspaikkoja on rajoitettu koronavirusepidemian vuoksi. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Uusia alueita Uudellamaalla on koronaepidemian leviämisvaiheen kourissa.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä (siirryt toiseen palveluun) on nostanut pääkaupunkiseudun rinnalle leviämisvaiheeseen Hyvinkään, Järvenpään, Karkkilan, Kauniaisen, Keravan, Kirkkonummen, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisen, Porvoon, Sipoon, Tuusulan ja Vihdin.

Epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa Askolassa, Hangossa, Inkoossa, Lapinjärvellä, Lohjalla, Loviisassa, Raaseporissa ja Siuntiossa.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä oli koolla eilen tiistaina.

Leviämisvaiheeseen nouseminen tarkoittaa tiukempia rajoituksia ja suosituksia kuin kiihtymisvaiheessa. Esimerkiksi ravintolat saavat anniskella alkoholijuomia kello 22 saakka ja olla auki kello 23 asti.

Helsingin kaupunki on listannut nettisivuilleen (siirryt toiseen palveluun) kootusti kaikki kaupungin voimassaolevat rajoitukset ja suositukset.