Poliisi lopetti esitutkinnan marjanpoimijoiden työoloista: kiskonnantapaista työsyrjintää ei epäillä

Poliisi ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kävivät tarkastamassa olosuhteita heinäkuussa 2020. Poimijat olivat itse ottaneet yhteyttä poliisiin.

Tutkinnan kohteena oli henkilöstövuokrausfirma, joka oli välittänyt työntekijät pohjoissuomalaiselle yritykselle. Nyt esitutkinta on lopetettu. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Poliisi aloitti esitutkinnan pohjoissuomalaisen marjayrityksen vuokraamien työntekijöiden oloihin tehdyn tarkastuksen perusteella viime vuoden lopussa. Poliisi ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kävivät tarkastamassa olosuhteita heinäkuussa 2020. Poimijat olivat itse ottaneet yhteyttä poliisiin.

Oulun poliisilaitoksen ulkomaalaistutkinnan rikoskomisario Nina Similä kertoi syksyllä, että tarkastushetkellä on paikalla ollut 18 unkarilaista työntekijää. Osa poimijoista oli kerennyt jo poistua.

Tuolloin asiassa oli syyttäjän mukaan aloitettava esitutkinta nimikkeellä kiskonnantapainen työsyrjintä.

Työntekijät olivat olleet sitä mieltä, että heillä on sopimusriita maksuista.

Nyt esitutkinta on lopetettu, koska kiskonnantapaista työsyrjintää ei asiassa ole syytä epäillä. Tutkinnan kohteena oli henkilöstövuokrausfirma, joka oli välittänyt työntekijät pohjoissuomalaiselle yritykselle.