Hyppää sisältöön

Leviämisvaiheeseen siirtynyt Sipoo kertoo rajusta käänteestä koronatartunnoissa ja suosittelee kasvomaskien käyttöä perusopetuksessa 3. luokalta lähtien

"Nyt on syytä varovaisuuteen!" otsikoi Sipoo tiedotteessaan, jonka mukaan tartuntatapauksia on tullut kahdessa viikossa yli 40 ja ilmaantuvusluku on nyt yli 200.

Kasvomaskia käyttävä luokanopetttaja Päivi Tihinen vastassa koululaisia Espoossa. Kuvituskuva. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Koronavirustilanne Sipoossa on heikentynyt. Kunnan tartunnanjäljitys on ajoittain ollut erittäin kuormittunut, kertoo Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas tiedotteessa.

– Toistaiseksi viimeaikaiset joukkoaltistumiset ja tartuntaketjut Sipoossa ovat syntyneet hyvin pitkälti yksityistilaisuuksista, kuten nuorten juhlista. Jos emme nyt kaikki toimi, joudumme hyvin pian sulkemaan tiloja, perumaan tapahtumia ja rajoittamaan harrastuksia, sanoo Grannas tiedotteessa.

Uusia rajoituksia Sipoossa ei ole vielä asetettu.

Uutena toimena kunta on päättänyt laajentaa perusopetuksen kasvomaskisuositusta. Ensi viikon maanantaista alkaen kasvomaskin käyttöä suositellaan perusopetuksessa 3. luokasta ylöpspäin. Lisäksi, jos samassa opetusryhmässä on 3. luokkalaisten lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee maskisuositus koko ryhmää.

Tiedotteessa kunnan poikkeusolojen johtoryhmä muistuttaa sipoolaisia siitä, että jokainen altistus ja tartunta Sipoossa maksaa aidosti rahaa kuntalaisille. Kustannuksia syntyy esimerkiksi tartunnanjäljitykseen tarvittavasta työvoimasta ja koronatesteistä.

– Tämä raha on aina pois jostakin muusta. Jos esimerkiksi joudumme siirtämään kouluterveydenhoitajia tartunnanjäljitykseen, on se pois koululaisten terveydenhuollosta, Grannas sanoo.