1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Katso video: Kainuun sote pyrkii kirimään koronarokotuksia kiinni – kainuulaisia houkutellaan ensimmäiselle rokotukselle puistojuhlassa

Kainuussa nuoremman väestön rokotuskattavuus on muuta maata alhaisempi. Kainuun sote on huolissaan, että myös lapsiin ja nuoriin kohdistetaan väärää ja asiatonta viestintää koronaviruksesta ja rokotteista.

Puistojuhlassa jaetaan koronarokotteita halukkaille
Puistojuhlassa jaetaan koronarokotteita halukkaille

Kainuun sote tuo tulevan viikonlopun Kajaanin Linnanvirta-tapahtumaan pop up -rokotuspisteen, jossa voi käydä ottamassa ensimmäisen koronarokotteen aikaa varaamatta.

Pop up -rokotuspisteellä pyritään tekemään ensimmäisen rokotuksen ottamisesta helppoa ja edistämään erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten rokottamista.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekkka Koukkari kertoo, että puistojuhlaan rokotuksia on varattu 200 kappaletta. Kaikkiaan yli 12-vuotiaita kainuulaisia on noin 65 000.

Tällä hetkellä nuorimmasta rokotettavasta ikäryhmästä on ensimmäisen piikin saanut Kainuussa reilut 700 henkilöä. Koukkari arvioi ikäryhmän kooksi noin 3 500 ihmistä.

Kainuussa nuoremman väestön rokotuskattavuus on muuta maata alhaisempi. Kainuun sote on huolissaan, että myös lapsiin ja nuoriin kohdistetaan väärää ja asiatonta viestintää pandemiasta ja rokotteista.

Nuoria rokotetaan Kainuussa myös yläasteilla. Esimerkiksi Suomussalmella on rokotuspiste muutamana päivänä liikuntahallilla.