Tuli pääsi irti isossa varastorakennuksessa Kauhajoella – poliisipartio huomasi savun ja pelastuslaitos sai uhkaavan palon rajattua nopeasti

Savua muodostui paljon. Hätäkeskus antoi hälytyksen suurena rakennuspalona.

Palohälytys tuli suurena rakennuspalona ja paikalle lähetettiin runsaasti pelastuslaitoksen yksikköjä. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Pelastuslaitos sai uhkaavan tulipalon nopeasti hallintaansa torstai-illalla Kauhajoella Hyypäntiellä. Tuli pääsi irti yli 500-neliöisen varastorakennuksen lämpökeskuksessa.

Niin sanottuna takapalona edennyt tulipalo kyti hakevarastossa ja ehti levitä kattorakenteisiin. Palosta aiheutui runsaasti savua, mutta pelastuslaitos sai rajattua palon sen alkuvaiheessa.

Hälytyksen palopaikalle teki poliisipartio, joka huomasi rakennuksesta nousevan savun. Hätäkeskus antoi hälytyksen suurena rakennuspalona.

– Savua oli paljon, ja tilanne näytti aluksi pahemmalta kuin mitä se sitten olikaan, kertoo päivystävä palomestari Kaj Ny Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Varastorakennuksessa oli lämpökeskuksen ja hakevaraston lisäksi paljon irtaimistoa, muun muassa ajoneuvoja, mutta palo ei ehtinyt levitä laajemmalle isoon rakennukseen.