Ministeri Kurvinen luopuisi koronarajoituksista – "Yhteiskunta ei voi olla pienen vähemmistön panttivankina"

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoi Ylen aamussa, että yhteiskunta pitäisi saada käyntiin. Suomen tulisi hänen mielestään luopua koronarajoituksista Britannian tyyliin. Kurvisen mukaan koronapassi voisi valmistua käyttöön aikaisintaan syyskuussa.

Kurvinen: Yhteiskunta pitää saada käyntiin
Kurvinen: Yhteiskunta pitää saada käyntiin

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) sanoi perjantaina Ylen aamun haastattelussa toivovansa, että Suomi siirtyisi koronarajoitusten luopumisessa Britannian malliin.

– Milloin on se piste, jolloin suuri joukko suomalaisia on rokotettu, että ei ole riskiä sairaalahoidon kuormittumisesta ja voidaan poistaa kaikki rajoitukset, Kurvinen kysyy Ylen aamussa.

Antti Kurvisen mukaan koronapassi voisi valmistua käyttöön aikaisintaan syyskuussa. Koronapassin tiellä on Kurvisen mukaan useita ongelmia, kuten uuden lain säätämistä ja tiukat perustuslakitulkinnat.

Ministeri muistuttaa jokaisen omasta vastuusta ottaa tarjottu koronarokote, jolloin rajoituksista voidaan luopua.

– Yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotteita. Emme voi kuukaudesta toiseen pitää ravintoloissa aikaista valomerkkiä, rajoittaa aikuisten joukkueliikuntaa, rajoittaa kulttuuritapahtumia, Kurvinen toteaa.

– Ei voi olla niin, että tämän pienen porukan takia me kaikki kärsimme.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen mukaan Suomi voisi vakavasti suunnitella koronarajoituksista luopumista. Kuva: Silja Viitala / Yle

Lue myös: