1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Lukuisia vaarallisia tasoristeyksiä poistuu Hangon ja Hyvinkään väliltä, kun rata sähköistyy – Näin muutos vaikuttaa asukkaiden arkeen

Vuosia rataosuudelle toivottu sähköistys pienentää junaliikenteen ympäristöpäästöjä ja laskee kustannuksia. Kunnissa odotetaan sähköistyksen tuovan radalle jopa uutta henkilöliikennettä.

Hangon ja Hyvinkään välisen junaradan sähköistäminen alkaa
Hangon ja Hyvinkään välisen junaradan sähköistäminen alkaa

IC-juna Helsingistä Turkuun saapuu Karjaan juna-asemalle. Ratapihalla seisoo myös pitkä tukkikuormassa oleva tavarajuna.

Täältä alkaa Hangon ja Hyvinkään välisen junaradan sähköistäminen ensin Hangon, sitten Hyvinkään suuntaan elo–syyskuun vaihteessa. Koko Suomen rataverkosta hiukan yli puolet on sähköistetty.

Kuva: Samuli Huttunen / Yle

Erityisesti Hangon satama ja lähialueen teollisuus ovat puhuneet radan sähköistämisen puolesta jo pitkään.

Esimerkiksi Lohjan Kirkniemessä toimivalta paperitehtaalta lähtee Hangon ja Vuosaaren sataman kautta maailmalle kolme junakuormallista paperia vuorokaudessa.

– Se tuo käsittääkseni säästöä, kun ei tarvitse enää dieselvetureita huoltaa eikä ylläpitää. Lisäksi sähkövetureiden tehokkuus kasvaa, eli sekin voi tuoda säästöjä meidän kuljetuskustannuksiin, tehtaanjohtaja Martti Savelainen laskee.

Rataosuuden sähköistysurakan yhteydessä myös tieliikenteen turvallisuus kohenee, kun Hangon ja Hyvinkään väliltä poistuu parikymmentä tasoristeystä. Myös miltei jokaiseen jäljelle jäävään 60 risteykseen tulee jonkinlaisia parannuksia remontin yhteydessä.

– Turvallisuus on kaikkein tärkein asia tehdastoiminnassa. Meidän työntekijöitämme asuu radanvarressa, eli tämä parantaa työmatkaturvallisuutta ja toki myös kaikkien muiden kulkijoiden turvallisuutta, Savelainen iloitsee.

Kirkniemen paperitehtaalla on 550 työntekijää. Tehdas valmistaa päällystettyä aikakauslehtipaperia, jolle painetaan kotimaassa esimerkiksi Image, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma.

Hangon ja Hyvinkään välinen rautatie ja valtatie 25 kulkevat rinta rinnan Vihdin Nummelan kohdalla. Kunnanjohtaja Erkki Eerola toivoo radan sähköistyksen tuovan rataosuudelle myös uutta henkilöliikenettä. Kuva: Paula Tiainen / Yle

Hyvinkään ja Karjaan välisellä rataosuudella kulkee tällä hetkellä vain tavaraliikennettä. Karjaan ja Hangon välilä liikkuu tavarajunien lisäksi myös taajamajunia, jotka korvataan sähköistysurakan ajan linja-autoilla.

Hanko–Hyvinkää-radan sähköistäminen saattaa myöhemmin mahdollistaa suoran junayhteyden Helsingistä Hankoon saakka ilman junanvaihtoa.

Esimerkiksi Vihdissä toivotaan radalle kokonaan uutta, joskin historiasta tuttua henkilöliikennettä. Hyvinkään ja Karjaan välinen henkilöjunaliikenne lakkautettiin vuonna 1983.

– Mielestäni on tärkeää selvittää myös olemassa olevan rataverkon kehittämismahdollisuuksia samaan aikaan, kun suunnitellaan uusia, Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola tähdentää.

Kunnassa odotetaan jo innolla Helsingin ja Turun välisen tunnin junaradan rakentamista. Mahdollinen henkilöjunaliikenne neljään ilmansuuntaan olisi kunnalle kuin kunnalle lottovoitto.

– Jos me saisimme henkilöjunaliikenteeseen uuden poikkiyhteyden, josta olisi jatkoyhteydet Pohjois-Suomeen saakka pääradan kautta, niin kyllähän se avaisi monia mahdollisuuksia kaikille matkustajille tällä alueella.

Eerola toivoo lisäksi Valtion väyläverkon investointiohjelmaluonnoksessa esitetyn radan perusparannuslisämäärärahan tuovan helpotusta radalla liikennöivien hiilijunien aiheuttamaan tärinähaittaan.

Voit keskustella aiheesta 30.8.2021 kello 23 saakka.

Lue myös:

Porissa uudenlaiset betonipölkyt Mäntyluodon radalle – elastisuus vaimentaa junien aiheuttamaa tärinää

Hiilijuna jytisee niin, että kuntakin säikähti – asukas ensimmäisistä öistä: Kuin ruotsinlaivalla olisi peruutettu Ahvenanmaan laituriin

Rautateiden sähköistys käynnistyi 1960-luvulla – Ensimmäisenä valmistui rataosuus Helsingistä Kirkkonummelle