1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puistot

Snellmaninpuisto avataan hieman myöhässä, koska perusparannus oli isotöisempää kuin ajateltiin

Oulun ydinkeskustan Snellmaninpuiston perusparannustyöt ovat loppusuoralla. Puisto avataan lähipäivien aikana. Puistoalueen työt myöhästyvät parilla kuukaudella. Kaupunginojan kunnostaminen toi lisähaasteita perusparannukseen.

Snellmaninpuiston perusparannus valmistuu
Snellmaninpuiston perusparannus valmistuu

Haasteita Snellmaninpuiston remontissa syntyi, kun puiston läpi virtaavan kaupunginojan uoma tuotti korjaajille päänvaivaa. Myös viime syksyn aikana luonnonolosuhteet venyttivät perusparannuksen aikataulua.

Oulu Infran ympäristörakentamispäällikkö Merja Kaikkosen mukaanlähipäivinä avattavan puiston remontissa tuli yllättävän monta haastetta esiin, kuten syksyn 2020 rankkasateet.

– Meillä oli haastavat sääolosuhteet syksyllä. Oli kovia tulvia, rankkoja vesisateita ja kaupunginoja täyttyi vedestä. Urakoitsijan olisi pitänyt päästä rakentamaan ojan reunalle kiveyksiä, mutta ei siitä tullut mitään. Jouduimme odottamaan, että vesi laskee ja sitten päädyimme ohjaamaan veden putken läpi remonttikohteessa. Se mahdollisti lopulta liuskakiveystyöt, kertoo Kaikkonen.

Alueella tehtiin myös arkeologisia kaivauksia. Löydöt olivat liitupiippuja, luita ja lasia sekä kolikoita 1700-luvulta. Lisäksi löydettiin vanhoja nauloja ja keramiikkaa.

Monelle oululaiselle Snellmaninpuisto on läpikulkureitti, joka ei juuri pysäytä kulkijaa. Nyt ehostetun puiston sielu tulee olemaan taide.

– Tänne on tehty taidepolku. Siihen on jätetty aluevarauksia, jonne voidaan asettaa esille taideteoksia, kertoo Oulu Infran ympäristörakentamispäällikkö Merja Kaikkonen.

Lue lisää: Oulun keskustassa myllätään puistoa, jonka kohdalla asuttiin jo 1600-luvulla – katso videolta, mitä tavaroita maasta toistaiseksi on löytynyt