Hyppää sisältöön

Maatilat halukkaita investoimaan erityisesti uusiutuvan energiatuotannon rakentamiseen

Maatilojen investointihalukkuudesta kertoo se, että jo tässä vaiheessa vuotta hakemuksia on tullut enemmän, kuin koko viime vuonna yhteensä. Investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ely-keskukseen kolmannella tukijaksolla 58 kappaletta.

Investointitukea haettiin esimerkiksi biokaasulaitosinvestointeihin ja aurinkosähkön tuottamiseen. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Maatalouden investointitukea haetaan edelleen vilkkaasti Pohjois-Savossa.

Maatilojen investointihalukkuudesta kertoo se, että jo tässä vaiheessa vuotta hakemuksia on tullut enemmän, kuin koko viime vuonna yhteensä.

Maatalouden investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ely-keskukseen kolmannella tukijaksolla 58 kappaletta ja avustusta näissä haettiin yhteensä 2,7 miljoonaa euroa.

Erityisesti uusiutuvan energiantuotannon rakentamisen osalta haku on ollut vilkasta. Tukea haettiin esimerkiksi biokaasulaitosinvestointeihin ja aurinkosähkön tuottamiseen.

Nuoren viljelijän aloitustukea on haettu touko–heinäkuun aikana Pohjois-Savossa kahdelle tilalle. Vain yhdeksän nuorta viljelijää sai aloitustukea Pohjois-Savossa vuonna 2020.

– Aloittavien nuorten viljelijöiden määrä Pohjois-Savossa saisi olla korkeampi, vaikka jo nyt tämän vuoden hakijamäärä on korkeampi kuin vuotta aikaisemmin, Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Juha Ikäheimo sanoo tiedotteessa.

Maaseutuyritysten ja maatalouden väliaikaista tukea koronaviruspandemian aiheuttamien talousvaikeuksien takia on tänä vuonna saanut 25 maatilaa ja 6 maaseutuyritystä. Maaseutuyritysten ja maatalouden väliaikaista tukea voi hakea tämän vuoden loppuun saakka.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.