1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuhkarokko

Pienellä lapsella todettiin tuhkarokko Turussa – altistuneita jopa 150

Tuhkarokolle on voinut altistua keskiviikkona Mäntymäen infektiovastaanotolla ja torstaina Tyksin lasten ja nuorten klinikalla. Tyks yrittää parhaillaan tavoittaa mahdollisesti altistuneita.

Kuva: Yle

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) on todettu tuhkarokko pienellä, rokottamattomalla lapsella, tiedottaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (siirryt toiseen palveluun). Jopa 150 ihmistä on voinut altistua tuhkarokolle.

Tuhkarokolle on voinut altistua Tyksin lasten ja nuorten klinikalla torstai-iltapäivänä 19. elokuuta klo 12.15–14.30 . Sairaanhoitopiirin mukaan tuhkarokolle on voinut altistua myös Turun kaupunginsairaala Mäntymäen infektiovastaanotolla keskiviikkona 18. elokuuta klo 10–12.20.

Tyks yrittää parhaillaan tavoittaa mahdollisesti altistuneita. Mainituissa paikoissa kyseisinä ajankohtina asioineita henkilöitä pyydetään soittamaan Tyksin numeroon 02 313 0263, jos heihin ei ole oltu yhteydessä lauantaihin kello 16:een mennessä.

THL:n mukaan kotoperäinen tuhkarokko on saatu hävitettyä Suomesta kokonaan kansallisen rokotusohjelman avulla. Vuosittain todetaan noin 0–5 tapausta, joissa tartunta on saatu ulkomailta.