Aloituspäivän sade vaikeutti Kainuun karhujahtia: lauantaina on kaatunut karhuja Kuhmossa ja Sotkamossa poikkeusluvalla

Kuhmossa voidaan kuluvalla kaudella poikkeusluvalla metsästää 20 karhua, Sotkamossa yhdeksän, Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan muodostamalla alueella kaksi karhua sekä Kajaanissa yksi karhu.

Kainuussa yksi karhu kaatui aloituspäivänä. Kuva vuodelta 2020. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Karhunmetsästyksen aloituspäivää vaikeutti Kainuussa vesisateet. Kuhmossa metsästyksenjohtajana toimiva Timo Klemetti kertoo, ettei suuria odotuksia ollut aloituspäivälle. Yksi karhu kaatui perjantai-iltana ja lauantain puoleen päivään mennessä karhuja oli saatu nurin kolme. Klemetti arvioi, että kelin pysyessä kuivana lisää karhuja voi kaatua.

Sotkamossa metsästystä johtava Esko Klemetti kertoo, että lauantaina Sotkamossa on kaadettu poikkeusluvalla kaksi karhua aamupäivän aikana.

Myös oman alueensa karhumetsästystä johtava Eero Pyykkönen kertoo, että Ristijärven, Paltamo ja Puolangan alueella tilanteita on saatu aikaiseksi, mutta kaatoja ei ole vielä tullut

Kuhmossa voidaan kuluvalla kaudella poikkeusluvalla metsästää 20 karhua, Sotkamossa 9, Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan muodostamalla alueella kaksi karhua sekä Kajaanissa yksi karhu.

Viime vuonna poikkeusluvat myönnettiin 16 karhun pyyntiin, joilla saatiin saaliiksi 15 karhua.

Poronhoitoalueella karhun metsästys tapahtuu maa- ja metsätalousministeriön asettamin kiintiöin. Kiintiö on tänä vuonna yhteensä enintään 90 karhua, josta itäiselle poronhoitoalueelle on asetettu 70 karhun kiintiö ja läntiselle 20 yksilöä. Suomussalmi kuuluu itäiseen kiintiöön ja Hyrynsalmi sekä Puolangan poronhoitoalueen puoleinen alue läntiseen.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.