Perjantain ja viikonlopun saldo Kainuun karhujahdissa oli kahdeksan nallea

Kainuussa on paljon metsästäjiä liikenteessä tämän syksyn karhujahdissa. Metsästäjät korostavat, että kaikille on turvallista mennä metsään.

Kuvassa Lieksan karhujahdissa vuonna 2020 kaadettu karhu. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Vesisateet ovat vaikeuttaneet karhunmetsästyksen aloitusta Kainuussa. Metsästäjille lisähaastetta ovat asettaneet runsaat vesisateet, jotka kadottavat jäljet. Kuhmossa metsästyksenjohtajana toimiva Timo Klemetti kertoo, että Kuhmossa karhuja on kaatunut viisi maanantaiaamuun menessä.

Sotkamossa metsästystä johtava Esko Klemetti kertoo, että Sotkamossa on kaadettu poikkeusluvalla kolme karhua.

Poronhoitoalueella karhun metsästys tapahtuu maa- ja metsätalousministeriön asettamin kiintiöin. Kiintiö on tänä vuonna yhteensä enintään 90 karhua, josta itäiselle poronhoitoalueelle on asetettu 70 karhun kiintiö ja läntiselle 20 yksilöä. Suomussalmi kuuluu itäiseen kiintiöön ja Hyrynsalmi sekä Puolangan poronhoitoalueen puoleinen alue läntiseen.

Myös oman alueensa karhumetsästystä johtava Eero Pyykkönen kertoo, että Ristijärven, Paltamon ja Puolangan alueella ei ole vielä kaatoa tullut.

Kuhmossa voidaan kuluvalla kaudella poikkeusluvalla metsästää 20 karhua, Sotkamossa 9, Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan muodostamalla alueella kaksi karhua sekä Kajaanissa yksi karhu.

Viime vuonna poikkeusluvat myönnettiin 16 karhun pyyntiin, joilla saatiin saaliiksi 15 karhua.

Timo Klemetti kertoo, että metsästäjiä on paljon liikenteessä tämän syksyn karhujahdissa. Klemetti kuitenkin korostaa, että kaikille on turvallista mennä metsään.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.