Hyppää sisältöön

Terveyskiertueella voi tutustua Kunnon mummolaan tai aivoterveysonnenpyörään - hyvinvointapahtumia nyt 19 Pohjois-Pohjanmaan paikkakunnalla

Maakunnallinen Muista hyvinvointisi! -kiertue on alkanut maanantaina Iistä. Kaikenikäisille suunnattuja tapahtumia järjestetään Pyhäjoelta Kuusamoon ulottuvalla alueella. Kiertue päättyy Kempeleeseen 3. syyskuuta.

PoPLi tuo Muista hyvinvointisi! -kiertueelle Kunnon mummola -testialueen, jossa kiinnitetään huomiota kaatumisen ehkäisyyn. Hyvinvointitapahtumassa on kuitenkin tarjontaa kaikenikäisille, kertoo PoPLin projektityöntekijä Heidi Similä. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Pohjoispohjalaiset järjestöt tempaisevat arkisen hyvinvoinnin puolesta.

Maakunnallinen Muista hyvinvointisi! -kiertue on alkanut maanantaina Iistä. Kaksiviikkoisen kiertueen tavoitteena on kannustaa kaikenikäisiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin.

Kiertue pysähtyy 19 paikassa, jossa osallistujat pääsevät muun muassa tekemään maksuttomia terveysmittauksia sekä kuulemaan, miten arkeen voi helposti lisätä hyvinvointia sekä aivo- ja sydänterveyttä edistäviä asioita.

Mukana on vahvasti Pohjois-Pohjanmaan liikunta ja urheilu ry (PoPLi). Yhdistyksen projektityöntekijä Heidi Similän mukaan nyt kierretään paikkoja Pyhäjoelta Kuusamoon asti.

– Haluamme kiertueella kannustaa ihmisiä terveellisiin elämäntapoihin, hyviin valintoihin arjessa. Meillä on paljon asiantuntijoita mukana. Heiltä voi tulla kysymään, jos on terveyshuolia, muistipulma tai vaikka omaishoitajuuteen liittyvä asia.

Lisäksi tarjolla on tietoa esimerkiksi hyvinvointia ja terveyttä edistävästä vertaisryhmätoiminnasta.

PoPLi tuo kiertueelle Kunnon mummola -testausalueen, jossa teemana on kaatumisen ehkäisy. Testipisteissä voi käydä mittauttamassa lihasvoimaa ja omaa tasapainoaan.

Kiertueella on mukana myös Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsi, joka pystyttää tapahtumiin aivoterveysonnenpyörän. Sitä pyöräyttämällä voittaa pieniä aivoterveysaiheisia palkintoja.

Lisäksi tilaisuuksiin osallistuvat paikalliset yhdistykset ja hankkeet, paikkakunnasta riippuen. Näitä ovat muun muassa Oulun seudun omaishoitajat -yhdistys, Vertaistervarit -hanke sekä Yhdistyksistä hyvinvointia -hanke.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.