1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatesteihin on nyt jonoa – kouluissa ja harrastuksissa on ollut useita joukkoaltistumisia

Kymenlaaksossa on todettu viime päivinä useita urheilujoukkueita, koululuokkia ja päiväkotiryhmiä koskevia joukkoaltistumisia. Kymsote kehottaa ihmisiä odottamaan koronatestiin pääsyä ja testin tulosta pysymällä kotona.

Moni on altistunut koronavirukselle kouluissa, päiväkodeissa ja harrastusrymissä. Siksi tartunnanjäljityksessä ja koronatestiin pääsyssä voi mennä nyt aikaa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Tartunnanjäljitys ja koronanäytteenotto ovat ruuhkautuneet Kymenlaaksossa.

Testejä tehdään nyt paljon, sillä urheilujoukkueita, koululuokkia ja päiväkotiryhmiä koskevia joukkoaltistumisia on todettu viime päivinä useita.

Tuorein tieto on Hakalan koulusta Kotkassa, jossa yhdellä oppilaalla on ollut koronatartunta. Taudille altistuneet oppilaat on lähetetty kotiin.

Kymsote toivoo, että kaikki koronatestiin pääsyä odottavat ihmiset pysyisivät kotona, kunnes ovat päässeet testiin ja saaneet negatiivisen tuloksen.

Kymenlaaksossa on maanantaina todettu vain neljä uutta koronatartuntaa. Kymsote epäilee, että näytteenoton ruuhkat ja viiveet koronanäytevastausten lähettämisessä vaikuttavat todettujen tapausten pieneen määrään.

Viime lauantaina Kymenlaaksossa todettiin 13 uutta koronavirustartuntaa ja sunnuntaina yhdeksän tartuntaa.

Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita.

Lue lisää: Kouluissa ja päiväkodissa uusia koronatartuntoja eri puolilla Kymenlaaksoa – oppilaita karanteeniin

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.