1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Työllisyys ja työttömyys

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyysluvut ovat olleet laskusuuntaisia alkuvuonna

Heinäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli noin 4 000 vähemmän kuin pahimpana koronakesänä 2020. Työttömyyslukuja on alkuvuoden aikana laskenut erityisesti koronapandemiasta aiheutuneiden lomautusten tasainen väheneminen.

Pohjois-Pohjanmaalla varsinkin rakennustyöntekijöitä on haettu heinäkuussa töihin, samoin korjaus- ja valmistustyöntekijöitä. Myös palvelu- ja myyntityöntekijöille oli runsaasti tehtäviä tarjolla Kuva: Markku Rantala / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys on ollut alkuvuoden laskusuuntainen, käy ilmi tuoreimmasta Ely-keskuksen ja TE-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Maakunnassa oli heinäkuun lopussa noin 24 000 työtöntä työnhakijaa lomautetut mukaan lukien, mikä on yli 4 000 henkeä vähemmän kuin vuosi sitten.

Heinäkuun lopussa työttömyysaste oli Pohjois-Pohjanmaalla 12,8 prosenttia.

Työttömyyden odotetaan vähentyvän edelleen kesän jälkeen. Kesäkuukaudet ovat yleensä työllisyysluvuiltaan vuoden huonoimpia, kun vastavalmistuneita ilmoittautuu työttömiksi työnhakijoiksi.

Työttömyyslukuja on alkuvuoden aikana laskenut erityisesti koronapandemiasta aiheutuneiden lomautusten tasainen väheneminen.

Uusia työpaikkoja ilmoitettiin heinäkuun aikana 36 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.